Minulý rok představil Microsoft svou novou konzoli Xbox One X, která je momentálně tou nejvýkonější na trhu. Letos se rozhodl ukázat nám několik důvodů, proč bychom si právě tuto konzoli měli koupit, a nemyslím těch hardwarových.

Nejprve tu máme hru, na kterou jsme se těšili z minulého roku, a to Metro Exodus. Byl nám ukázán krátký gameplay trailer, ve kterém byl kladen důraz na úpravu zbraní a zároveň nám byl představen hlavní koncept příběhu. Vydání hry je stanoveno na stejný den jako Anthem, sice 22. února 2019. Celý článek o Metru Exodus si můžete přečíst ZDE.

Hned druhou v pořadí máme již známou exkluzivitku pro Xbox Forzu Horizon 4. Hlavním lákadlem bude tentokrát změna ročních období, budeme si tak moci zazávodit například v zimě, což drasticky změní náročnost ovládání. Jak bude tento systém vyřešen a na čem budou založeny nadcházející DLC pro Horizon, můžeme zatím jen hádat. Plánované vydání hry je už za pár měsíců, přesněji 2. října. Pokud vás hra zaujala, celý článek o ní si můžete přečíst ZDE.

Microsoft však neoznamoval jen AAA tituly s obrovským budgetem a realisitickou grafikou. Dočkali jsme se i her jako je Battletoads nebo Ori 2. Přestože to však nejsou již zmíněné AAA hry, hráči je milují a určitě tak stojí za zmínku. Letos se budeme moci v novém dílu Oriho vydat i mimo les z prvního dílu a objevit záhady světa. 

Pokračování kontroverzního The Division je tady. Tentokrát se však neodehrává v zasněženém Manhattanu, nýbrž v džunglí zarostlém Washingtonu. Vypadá to, že se Ubisoft s touto sérií žene z jednoho extrému do druhého. Zároveň nám bylo předvedeno nové gameplay demo s realistickou komunikací mezi hráči, které si můžete zhlédnout právě ZDE.

Jednou z dalších kapku indie stylizovaných her bylo We Happy Few. Na světlo vyšel nový trailer společně s datem oznámení 10. srpna 2018. Více o této psycho příběhové hře si můžete přečíst ZDE.

Z legendární série Gears of War tentokrát dostaneme několik titulů. Microsoft se rozhodnul pro poněkud zajímavý styl v podobě populárních POP postaviček. Kromě toho, že si POP budeme moci zahrát na mobilech, toho o hře bohužel mnoho nevíme. Co však víme, je, že druhou odbočkou od klasického gameplaye je titul Gears Tactics, který je tahovou strategií pro PC. Hra se na první pohled příliš od klasických tahovek neliší, je však možné, že se v budoucích oznámeních dozvíme o nějakých zajímavostech.

Jako nás všechny vás možná tyto první dva tituly poněkud vystrašily. Naštěstí nám po nich Microsoft ukázal další pokračování z klasické série Gears of War. Podle všeho budeme hrát v několika prostředích a příběh se bude točit okolo hledání pravdy a pomsty. Celý článek můžete nalézt ZDE.

Nezapomnělo se ani na Devil May Cry. Mohli jsme vidět tříminutový trailer, který nám ukázal náznaky píběhové linie. Capcom si však stále své tajemství drží, a tak jsme se nedozvěděli datum vydání. Celý článek je dostupný ZDE.

V neposlední řadě se nám Microsoft rozhodl poněkud kreativně a nečekaně představit nový trailer pro Cyberpunk 2077. Hra má být podle slov vývojářů dospělá, i proto se bude odehrávat v nejhůře hodnoceném městě Ameriky. Pro vybrané novináře byl také dostupný gameplay v zákulisí konference, z něho víme například, že budeme hrát z první osoby. Cyberpunk vypadá jako mix Deus Ex a Blade Runnera, vlastní názor si na něj můžete ostatně udělat ZDE.