O Anthemu jsme se dozvěděli už minulý rok. Kromě epického traileru nám však mnoho ukázáno nebylo. Letos se však vývojáři rozmluvili, otázka ale je, kolik z toho se dostane do finální hry.

První zajímavou novinkou je, že svět Anthemu bude kompletně sdílený s ostatními hráči, včetně ekonomiky. Ve světě se mají nacházet i veliké eventy, které kompletně a natrvalo ovlivní svět pro všechny. Oddělené budou pouze příběhové mise, do kterých sice budete moci pozvat vaše kamarády, ale budete je moci hrát i sami. Zahrát si bude možno se čtyřmi základními obleky, které se dají v průběhu hry vylepšit.

Příběh Anthemu se bude točit okolo již zmíněného postapokalyptického světa, který byl zničen nástroji, jenž za sebou nechali dávní bohové. Svět Anthemu je tak propleten nebezpečnými nestvůrami. Všichni zbylí lidé se shromáždili v posledním městě, kde bojují o svůj život.

Co určitě všechny z nás zajímá, jsou mikrotransakce. Ty budou v tomto případě pouze kosmetické. Budeme také přesně vědět, co si koupíme - to znamená, že ve hře nebudou lootboxy.

Datum vydání hry je 22. února 2019.