Akční dobrodružství v postapokalyptickém prostředí bude rozsáhlé. Vývojáři hry S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl nás zavedou do obrovské uzavřené zóny Černobylu, která je plná nebezpečných nepřátel, smrtících anomálií a silných artefaktů.

Pokud budete chtít prozkoumat vše, co Zóna nabízí, tak si připravte přibližně 100 hodin. Takovou cifru vyslovil technický producent na Gamescomu během rozhovoru se serverem GamesRadar. Podle jeho slov bylo náročné vytvořit takto velkou mapu, která by byla zábavná a zapamatovatelná. Pochopitelně musí nabízet také zajímavé úkoly, které budou hráče motivovat.

„Samozřejmě můžete vytvořit rozsáhlou mapu, ale v první řadě by měla být hratelná, krásná a jednotlivé lokace Zóny by měly být pro hráče zapamatovatelné. Pokud mluvíme o mapě, pak ano, je velká. Je opravdu velká, ale přesto jsme pro svět nepoužili téměř žádné procedurální generování terénu,“ uvedl producent.

„Takže vše, co ve hře uvidíte nebo zažijete, bylo vytvořeno ručně našim talentovaným týmem designérů, tvůrců úrovní, umělců dalších. Nevšimnete si dvou identických budov nebo dvou identických místností se stejným uspořádáním objektů, textur nebo něčím podobným. Každý hráč tak ve Stalkerovi 2 zažije úplně jiný příběh,“ dodal.

Tím by se dalo vysvětlit, proč na vydání čekáme tak dlouho. GSC Game World nepoužili náhodné generování terénu, i když je v dnešní době poměrně běžné a výrazně snižuje čas a náklady pro vytvoření herního světa. Také nesmíme zapomínat, že ukrajinské studio se muselo z Ukrajiny přesunou do Prahy, aby mohlo pokračovat v práci. Přesto v kyjevském sídle zůstalo mnoho vývojářů. Další se rozhodli bojovat ve válce proti Rusku.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vyjde s českými titulky 20. listopadu/novembra 2024 ve verzi pro PC (Steam, GOG.com, Epic Games Store) a Xbox Series X|S a už ode dne vydání bude k dispozici v nabídce Game Passu. Verze pro PlayStation 5 může vyjít později, dosud ale nebyla oznámena.

Přečtěte si další články o hře: