Že by se nakonec ty odklady přece jen vyplatily? Mnozí hráči mají z postapokalyptické akce S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl strach a bojí se technických nedostatků a problémů. Novináři na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem jsou však příjemně překvapeni.

Tom „co je to embargo?“ Warren z The Verge na sociální síti hlásí, že tohle by mohla být jedna z těch her, které mnohé hráče pozitivně překvapí tím, jak dobře vypadá na konzoli i na PC. S kvalitou hry byl spokojen také John Linneman z Digital Foundry.

Majitelé Xboxu Series X pak budou potěšeni. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl totiž běží při 60 snímcích za sekundu. Rozlišení nevíme, stejně tak si musíme počkat na informace o výkonu na slabší konzoli Xbox Series S.

Na sociálních sítích se objevily další informace. Na Xboxu Series X byl v nastavení pouze jeden grafický režim, který upřednostňoval snímkovou frekvenci (60 fps). Pokud tedy někdo preferuje vyšší rozlišení a vizuální kvalitu, tak se možná této možnosti nedočká.

Také se objevují výtky. Na platformě X lidé pod příspěvky novinářů píšou, že si na Gamescomu hru vyzkoušeli také ve verzi pro Xbox Series X a nemile je překvapilo sekání hry při načítání terénu. Také se zmiňují o divných chybách při hraní. Jak vidno, před vývojáři je ještě nějaká ta práce.

Když jsme u toho, včera se v rámci vysílání Xboxu z Gamescomu objevily další záběry z hraní. Ukazují tutoriál, potažmo samotný úvod hry a souboj s ikonickým upírem. Takže pokud máte chuť na další boj s bandity a jinými děsivými hrozbami, video najdete níže.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vyjde 20. 11. letošního roku pro PC a Xbox Series X/S. Ve stejný den bude dostupná v Xbox/PC Game Passu. Chybět nebudou české titulky. Poté jsou v plánu dvě expanze.