Dobré ráno. Xbox Game Pass opustí Zaklínač 3 a další hry. Studio Hardsuit Labs ve velkém propouští. Aktualizace pro Nintendo Wii U. Snoop Dogg si zanadával. Horizon Zero Dawn slaví čtvrté výročí. Dneska je toho hodně :-)

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Death Stranding se má v dohledné době dočkat rozšířené edice, která zavítá na PlayStation 5 a PlayStation 4 (o PC verzi se nepíše, pravděpodobně později z důvodu časové exkluzivity). Na nové generaci konzole od Sony se má jednat o vylepšenou verzi (lepší grafika) a hra má být rozšířena o nový příběh. Pravděpodobně půjde o rozšíření příběhu kurýra Sama Bridgese v post-apokalyptickém světě. Death Stranding Extended Edition má být již hotová a čeká se akorát na správný čas k odhalení. Je o tom přesvědčen insider z fóra ResetEra, informace se měl dozvědět od anonymního zdroje.

- Předplatitelé PlayStation Plus si mohou svou digitální knihovnu obohatit o Final Fantasy VII Remake, Remnant: From the Ashes, Farpoint (PS VR) a Maquette (PS5).

- Do 1. 4. rozdává Sony rovněž Ratchet & Clank pro PlayStation 4 a PlayStation 5 v rámci iniciativy Play at Home. Když si ji přidáte, už vám zůstane. Další hry mají následovat.

- Vývojáři Skull & Bones mají nového šéfa. Odpovědnost za Ubisoft Singapore převzal Darryl Long, společně s kancelářemi na Filipínách. Stal se novým generálním ředitelem. V Ubisoftu začal pracovat před 18 lety jako programátor umělé inteligence, později byl producentem a naposledy generálním ředitelem Ubisoftu Winnipeg. Long se podílel na hrách jako Assassin's Creed, Far Cry a Rainbow Six. Long uvedl, že je tu velmi speciální hra, která bude brzy dokončena. Tím pravděpodobně myslel pirátské dobrodružství Skull & Bones.

- Závody Project Cars 3 obdržely dodatečný balíček Power. Ten obsahuje vozy: 1985 Toyota Sprinter Trueno GT-Apex (AE86) + Race Conversion Kit, 2002 Nissan Silvia S15 Spec-R Aero + Race Conversion Kit, 2020 Nissan 370Z + Race Conversion Kit a 2021 Nissan Z Proto + Race Conversion Kit. Bezplatně dorazila trať Lake Valley Speedway (Utah, USA, 4 varianty okruhu).

- Předplatné Xbox Game Pass brzy opustí tituly Zaklínač 3: Divoký hon, Kona, Alvastia Chronicles, Astrologaster a Bloodstained: Ritual of the Night.

- Blizzard nechce nic podcenit. Diablo 2: Resurrected bude mít dva alfa testy. První se bude soustředit výhradně na zážitek pro jednoho hráče, zatímco druhý na multiplayerovou kooperaci a zátěž serverů. Zájemci se mohou zaregistrovat zde.

- Velká část zaměstnanců studia Hardsuit Labs si musí hledat novou práci poté, co se společnost Paradox Interactive rozhodla pověřit vývojem akčního RPG titulu Vampire The Masquerade Bloodlines 2 jiný, dosud nespecifikovaný tým. Hardsuit Labs nabírali vývojáře právě na Bloodlines 2, když ale o velký projekt přišli, musejí propouštět a pravděpodobně se zaměří na menší a méně nákladné tituly.

- BungieCon může být velká událost věnovaná Destiny a dalším hrám. Společnost Bungie si zaregistrovala tuto ochrannou známku.

- Střílečka Gears 5 spouští šestou operaci. Do boje se v této operaci přidávají tři nové postavy: Victor Hoffman, Queen Reyna a Locust Zealot.

- Nintendo Wii U po dvou a půl letech dostává novou aktualizaci systému. Update 5.5.5 je dostupný pro japonské hráče a má vylepšovat stabilitu systému a přinést drobné úpravy pro zlepšení uživatelského zážitku. Plus má pomoci v boji s nelegálním softwarem. Po celém světě se prodalo pouze 13,5 milionu kusů Wii U. Pro srovnání, Switch má již více než 70 milionů prodaných kusů.

- Snoop Dogg se rozhodl streamovat Madden NFL 2020. Po 15 minutách se ale na hru naštval a vypnul konzoli. Při tom ale zapomněl vypnout stream, který trval přibližně dalších sedm hodin. Americký rapper se naštval poté, co prohrával 21:0. Potom si malinko zanadával a opustil byt. Když se vrátil, zjistil, že kamera a vysílání stále běží. Posléze záznam z Twitche vymazal.

Přečtěte si také: Únik ukázky z Elden Ring, demo Outriders pomohlo, Diablo 2 remaster využije DualSense

- GOG.com pořádá výprodej tahových her. Například si můžete koupit XCOM 2 se slevou 85 procent, Homeworld Remastered Collection se slevou 90 procent, Age of Wonders: Planetfall - Premium Edition se slevou 75 procent, Panzer Corps 2 se slevou 25 procent, Heroes of Might and Magic 3: Complet se slevou 75 procent nebo Northgard se slevou 60 procent.

- Horizon Zero Dawn slaví čtyři roky od vydání. Z akční RPG adventury od tvůrců Killzone se vyklubal velký hit na PlayStationu 4. Nizozemské studio Guerrilla Games se rozhodlo oslavit narozeniny soutěží o sběratelskou sochu nepřítele známého jako Thunderjaw. Pokud chcete vyhrát, musíte sledovat twitterový účet a do dnešních 16:00 odpovědět na otázku, jak byste tuhle bestii sundali. Guerrilla na letošek chystají Horizon: Forbidden West pro PS5 a PS4.