Prezentace THQ Nordic ukázala zajímavé hry, které tahle společnost chystá. Podíváme se do Starého tábora v remaku Gothic, seznámíme se s novou hrou South Park, představíme si temný příběh Želv Ninja, uvidíme výkon herců v Alone in the Dark a dojde i na Titan Quest 2.

GOTHIC REMAKE

Konečně se po nejrůznějších obrázcích můžeme podívat do Starého tábora v chystaném remaku legendárního Gothicu. Na prezentaci byl k vidění atmosférický trailer s hudbou, kterou každý fanoušek dobře zná. Gothic Remake dle všeho bude skutečně to legendární RPG v novém vizuálním kabátku s lepšími animacemi a dalším vylepšením.

Jak se vám líbí? Hra bohužel nadále nemá stanovené datum vydání, až se tak stane, zahrajeme si na PC, PS5 a Xboxu Series X/S.

SOUTH PARK: SNOW DAY

Před časem společnost THQ Nordic prozradila, že chystá hru na motivy seriálu South Park. Dnes už víme, že se jmenuje South Park: Snow Day a bude to kooperativní rubačka, ve které se až s třemi dalšími hráči probojujete zasněženými ulicemi South Parku. Cílem je zachránit svět a užít si den bez školy.

„Připojte se ke Cartmanovi, Stanovi, Kylovi a Kennymu a oslavte s nimi v trojrozměrné kráse nejkouzelnější den v životě každého malého dítěte – den plný sněhu!“ láká tisková zpráva.

Hra vyjde v roce 2024 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Tohle jste pravděpodobně nečekali, že?

TMNT: THE LAST RONIN

Tak je to pravda. Skutečně se můžeme těšit na TMNT: The Last Ronin. O hře se mluvilo už na začátku tohoto roku, kdy Doug Rosen z Paramount Global prozradil, že v nejmenovaném studiu vzniká akční RPG z pohledu třetí osoby, které bude adaptací grafického románu Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin z roku 2020.

Těšit se máme na temnější a dospělejší pojetí Želv Ninja. Půjde o autentický příběh, jenž se odehrává v budoucnosti, kdy přežil pouze jeden z želváků. Kdo to je? Jeho identita je tajemstvím až do konce prvního čísla komiksu. Já vám prozradím, že přeživší želva bojuje pomocí charakteristických zbraní všech čtyř želv. Všechny zbývající želvy i s mistrem Třískou byly vyhlazeny Footovým klanem, což přeživší želvu přimělo hledat spravedlnost za jejich smrt v bitvou zničeném New Yorku.

Tyto informace dnes potvrdila společnost THQ Nordic. Na titulu pracuje německé studio Black Forest Games, které vytvořilo remaky Destroy All Humans! a předtím například Fade to Silence. Takže zkušenosti tihle tvůrci mají.

„Kdo je Poslední ronin? V budoucím, bitvami zpustošeném New Yorku se osamělý přeživší Želva vydává na zdánlivě beznadějnou misi hledat spravedlnost pro svou rodinu, kterou ztratil. Z hlavy tvůrců Želv Ninja a na základě nejprodávanějšího komiksového příběhu od Eastmana, Waltze, Bishopa, Delgada a bratrů Escorzových: oficiální videoherní adaptace TMNT: The Last Ronin,“ uvádí tisková zpráva.

Hra je ve vývoji pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

ALONE IN THE DARK

Na nové Alone in the Dark láká sám David Harbour, který hraje hlavního hrdinu Edwarda Carnbyho, jenž vyšetřuje záhadné zmizení.

„Prožijte děsivý příběh očima jednoho ze dvou protagonistů. Hrajte buď jako Edward Carnby, nebo Emily Hartwoodová a zkoumejte prostředí, bojujte s příšerami, řešte hádanky a objevte nepříjemnou pravdu o sídle Derceto Manor,“ lákají autoři. Emily ztvárnila herečka Jodie Comer.

Potom došlo také na výkony Jodie Comer:

Zatím si můžete na PC (Steam), PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S zahrát prolog. Myšlenka je podobná demoverzi Jack in the Dark ze hry Alone in the Dark 2 z roku 1993; ovládáme jedenáctiletou dívku Grace Saundersonovou, která prozkoumává sídlo Derceto a zároveň se snaží poslat dopis Emily. Podle tvůrců tento prolog umožňuje nahlédnout do prostředí a atmosféry, ale neobsahuje žádný boj kvůli věku hlavní hrdinky. Plná verze Alone in the Dark bude vydána 25. 10. letošního roku na stejné platformy.

Titan Quest 2

Už jste se dostatečně nabažili Anniversary edice původního Titan Questu a říkali jste si, že by to konečně chtělo nový díl tohoto ARPG? Tak se dočkáte na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.

Titan Quest 2 bude akční RPG, které připravují tvůrci SpellForce 3 ze studia Grimlore Games. THQ Nordic mluví o epické výpravě. Titul má nabídnout flexibilní systém postav, smysluplnou kořist, náročné souboje a online multiplayer v ručně vytvořeném a pohlcujícím světě.

Outcast 2: A New Beginning

Po delší době se znovu můžeme podívat na Outcast 2: A New Beginning, konkrétně jsme seznámeni s tím, co nás čeká na planetě Adelpha. Také bylo potvrzeno, že je hra ve vývoji pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

LAST TRAIN HOME

Připomenula se historická real-time strategie se survival prvky od brněnského studia Ashborne Games. Last Train Home bohužel nadále nemá přesné datum, platí, že vyjde někdy v letošním roce na PC a bude mít český dabing a české titulky.

„Zažij příběh inspirován skutečnými událostmi a vel jednotce československých vojáků mířící v obrněném vlaku do vlasti přes nekonečné sněhové pláně Sibiře, rozdělené válkou Rudé a Bílé armády,“ láká tým pod vedením Petra Koláře, který se při vývoji mohl spolehnout na konzultaci s Československou legionářskou obcí ohledně historických událostí a narativu. Dokonce měl k dispozici i přístup k exhibici Legiovlaku.

TEMPEST RISING

Snad každý fanoušek Command & Conquer se musí těšit na Tempest Rising. Real-time strategie je legendou žánru inspirována a v dosavadních záběrech vypadala dobře. To samé platí i o dnešním traileru. A ještě lepší na tom je, že si Tempest Rising můžete teď hned stáhnout na Steamu (musíte zažádat o přístup) a zahrát si. Čas máte do 28. 8.

Wreckreation

Wreckreation jsou bláznivé závody, kde najdete rampy, smyčky a další překážky. Takové tratě si můžete postavit i sami; jediným omezením bude vaše fantazie. To samé platí při úpravě vozidla. Hra je ve vývoji pro PC, PlayStation 5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One.

Trine 5: A Clockwork Conspiracy

Trine je série, kterou je nejlepší hrát s kamarády. O tom se nás snaží přesvědčit i nový trailer na nadcházející logické dobrodružství Trine 5: A Clockwork Conspiracy s místní kooperací na jedné obrazovce. Chybět ale nebude ani klasický online multiplayer.

Trine 5: A Clockwork Conspiracy připravuje finské studio Frozenbyte a hru vydá THQ Nordic již 31. 8. letošního roku na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Ve hře budou české titulky.

Space For Sale

Na PC se od švédského studia Mirage Game, které se proslavilo prací na hře Little Big Workshop, chystá výprava do mimozemského světa. Ve Space for Sale objevíte zázraky nové solární soustavy jako mezigalaktický developer. Za úkol máte stavět pohostinná obydlí, útulné příbytky a luxusní sídla. Váš seznam mimozemských klientů se neustále rozšiřuje, ale stejně tak se rozšiřují i jejich požadavky.

Jak se vám prezentace THQ Nordic líbila a co vás nejvíce zaujalo?