Pokus o záchranu potápějící se lodě. Tak by se dala nazvat nadcházející velká aktualizace pro Battlefield 2042. Od válečné multiplayerové vřavy se toho hodně čekalo a velká očekávají měla také vydavatelská společnost Electronic Arts, leč špatná optimalizace, spousta chyb a problémů a v neposlední řadě nedostatek nového obsahu mají za následek, že se na Battlefield 2042 tak nějak zapomnělo a hráči hru moc nehrají. Zrovna nedávno klesl počet hráčů na Steamu pod tisíc současně hrajících.

Nelichotivou situaci má změnit patch 4.0. Ten vyjde příští týden a zahrne více než 400 oprav a vylepšení. Vývojáři zatím potvrdili přepracování veškeré výbavy zbraní tak, aby všechny působily unikátně a více ovlivňovaly výběr vybavení.

Rozdělení zkušenostních bodů bude nově vyvážené tak, aby podpůrné akce a týmová hra byly na prvním místě. Kromě toho budou aktualizováni specialisté Rao, Paik a Sundance a trochu se rozšíří používání pěchoty a vozidel.

Čekáte na avizované vylepšení map? Tak k němu dojde později. Ve studiu DICE mají v plánu vrátit Battlefield do starých kolejí a zdůrazňují, že v budoucnu můžeme v Battlefieldu 2042 očekávat menší mapy. Tvůrci v podstatě přiznávají porážku a vzkazují zásadní věc: „Chápeme, že to není uspokojivý zážitek“.