Finanční ředitel Warner Bros. Discovery Gunnar Wiedenfels na nedávné konferenci potvrdil pokračování Hogwarts Legacy. Druhý díl velice úspěšného akčního RPG je pro společnost hlavní prioritou.

„Pokračování Hogwarts Legacy je samozřejmě jednou z největších priorit v horizontu několika let,“ uvedl Wiedenfels během rozhovoru na konferenci Bank of America’s 2024 Media, reportuje Variety.

Warner Bros. Discovery považuje akční RPG ze světa Harryho Pottera za možnost, jak dále růst ve videoherním světě. Ve firmě si uvědomují, že tenhle byznys je založený na hitech, stejně jako filmový svět.

Následovník Hogwarts Legacy dává smysl, když se prvního dílu celosvětově prodalo více než 24 milionů kusů. Podle spekulací z léta vzniká Director’s Cut verze, podílet se na ní mají původní autoři z Avalanche Software s podporou Rocksteady Studios. Tomuhle týmu se nevydařila akce Suicide Squad: Kill the Justice League, která je propadákem. Údajně jde o dvousetmilionový hrob.

V posledních měsících jsme mohli číst inzeráty Avalanche Software, které se zmiňovaly o vývoji nového akčního RPG v otevřeném světě. Doufejme, že Warner Bros. dá tvůrcům dostatek prostoru a neuspěchá Hogwarts Legacy 2. Mezitím tenhle měsíc dorazil Harry Potter: Quidditch Champions, příběhová hra zaměřena na famfrpál, slavný sport na létajících košťatech. Pro předplatitele PS Plus je v září zdarma.