Akční RPG z kouzelnického světa Harryho Pottera zaznamenalo velký úspěch a díky známému jménu se stalo nejprodávanější hrou roku 2023 po celém světě, alespoň to tvrdí Warner Bros. S ohledem na takový úspěch a více než 22 milionů prodaných kopií si lze jen stěží představit, že by v Avalanche Software nepracovali na pokračování. I když jistý strašák tady je, když šéf herní divize WB zkritizoval AAA trh kvůli jeho nepředvídatelnosti a avizoval větší zaměření na live service a mobilní tituly.

Ve Warner Bros. nechtějí, abychom si jejich hry zahráli a tím to skončilo. Chtějí nás u hraní udržet delší dobu, ať už je to svět DC, Harryho Pottera, Her o trůny nebo Mortal Kombat. Je tak otázkou, jak se k tomu postaví v případě potencionálního Hogwarts Legacy 2. Já osobně si myslím, že tady nebudou blbnout a nadále půjde o akční RPG pro jednoho hráče. Experimenty si nechají na Harry Potter: Quidditch Champions.

Jak už delší dobu víme, po úspěchu Hogwarts Legacy jsou v plánu další hry ze světa Herryho Pottera. „Hra oživila značku Harry Potter novým způsobem, hráči mohou být sami sebou v tomto světě, v tomto příběhu,“ uvedl David Haddad z hlavního křesla Warner Bros. Games na začátku letošního roku pro Variety.

To nás přivádí k novým inzerátům, které vypsalo studio Avalanche Software. Do týmu hledá mimo jiné senior producenta, jenž má zkušenosti s hrami s otevřeným světem a bojovými systémy s magickými prvky. V inzerátu se jasně píše, že dotyčný se připojí k týmu, který vytvořil Hogwarts Legacy, a pomůže s vývojem nového akčního RPG s otevřeným světem. Podobný popis je u pozic Senior Character Technical Artist, Associate Software Engineer a několika dalších.

Dřívější volné pracovní pozice zmiňovaly také Unreal Engine 5. Mezitím se spekuluje o Hogwarts Legacy: Director’s Cut. Rozšířenou verzi původní hry mají připravovat v Rocksteady po neúspěchu Suicide Squad Kill the Justice League. S informací před téměř dvěma měsíci přišla agentura Bloomberg. Tady se hodí připomenout jedno: při vývoji původního Hogwarts Legacy bylo vynecháno spoustu obsahu, tak dává celkem smysl ho použít a přinést hráčům nový obsah a třeba i lepší grafický kabátek.