V budoucnu už nebudeme hrát hry od vydavatelských společností Deep Silver, Prime Matter a Ravenscourt. Pohltí je totiž jejich německá mateřská společnost Plaion. Ta se ještě před rokem jmenovala Koch Media a je součástí impéria Embracer Group, do něhož spadá také české Warhorse Studios, italské Milestone, polské Flying Wild Hog nebo Vertigo Games.

Vše je součástí restrukturalizace, jež má za cíl zjednodušit vydavatelské operace, ale bez velkého propouštění. Pravděpodobně se dotkne pěti až šesti pracovních míst z celkových více než dvou tisíc. Proces by měl trvat zhruba rok, alespoň to tvrdí zdroje serveru GamesIndustry.biz, které informace z interní prezentace vynesly.

V budoucnu chce Plaion vydávat méně her než doposud, cílem je zaměřit se na kvalitu a ne kvantitu. Nevíme ale, kdy přesně firma tento plán aplikuje. Zdroje upozorňují, že ještě nějakou dobu se můžeme setkávat s hrami s logy Deep Silveru, Prime Matter a Ravenscourt.

Od Deep Silver jsme si mohli naposledy zahrát Dead Island 2, Saints Row a Chorus. Od Prime Matter zase Mato Anomalies, Scars Above, Gungrave G.O.R.E, The Chant, The Last Oricru a Dolmen. A od Ravenscourt potom příběhovky Road 96 a Road 96: Mile 0.

Deep Silver má mimo jiné vydat nový Timesplitters od Free Radical Design, divize Prime Matter chystá Echoes of the End, PAYDAY 3, remake System Shocku a nový díl Painkillera od Saber Interactive, zatímco Ravenscourt láká na Kona II: Brume a ProtoCorgi.