Přání fanouškům bylo vyslyšeno. Vydavatelská společnost Deep Silver potvrdila otevření kdysi zavřené studio Free Radical Design. Tým pod vedením dvou producentů původních dílů série má za cíl vytvořit úplně nové dobrodružství pod značkou TimeSplitters.

Práva na TimeSplitters v roce 2018 koupila společnost Koch Media, majitel Deep Silveru, a nyní všichni doufají, že Free Radical Design dokážou zúročit svou 22letou historii a vrátit se ke kořenům s novou hrou TimeSplitters. Na vše dohlédnou původní zakladatelé Free Radical Design - Steve Ellis a David Doak, kteří pracovali také v Rare na oblíbených titulech GoldenEye 007 a Perfect Dark.

Studio Free Radical Design bylo v roce 2009 odkoupeno Crytekem a přejmenováno na Crytek UK. V roce 2014 bylo zavřeno a většina zaměstnanců přešla do tehdy vzniklého studia Deep Silver Dambuster Studio, které vytvářelo Homefront: The Revolution.

Přečtěte si také: GTA 6 je ještě daleko. Take-Two do března 2022 vydá 21 her

„Je neuvěřitelné, že konečně můžeme potvrdit vznik studia a plán na další hru ze série TimeSplitters. V tuhle chvíli nemůžeme prozradit žádné podrobnosti, ale jakmile to bude možné, podělíme se s fanoušky o informace,“ řekl Steve Ellis.

First-person střílečka TimeSplitters spatřila světlo světa v roce 2000 na konzoli PlayStation. O dva roky později vyšlo pokračování i pro Xbox a Gamecube. Obě hry obdržely vysoké hodnocení v médiích a dočkaly se chvály od hráčů. V roce 2005 pod křídly EA vyšla ještě hra TimeSplitters: Future Perfect.

Série TimeSplitters vypráví příběh vojáků cestujících v čase. Během kampaně se dostáváme do různých historických období.