Vydavatelská společnost Koch Media, která je součástí impéria Embracer Group, oznámila změnu jména na Plaion. Odkazuje na anglické slovo Play On, které podporuje hravost. Se změnou jména došlo k představení nového loga a k vysvětlení, proč zrovna Plaion.

Plaion má lépe reprezentovat to, čím firma je a jakou cestou se ubírá. Společnost sídlí v Rakousku a mimo jiné vlastní Deep Silver, Prime Matter, české Warhorse Studios, italské Milestone, polské Flying Wild Hog nebo Vertigo Games.

„Od našeho vstupu do skupiny Embracer v roce 2018 se náš růst zrychlil a jsme stále více diverzifikovan. Abychom odráželi vyvíjející se povahu našeho podnikání nejen z hlediska obsahu, ale také geografie, protože pokračujeme v expanzi po celém světě, zvolili jsme nový název, který lépe vystihuje, kdo jsme a jakou cestou se ubíráme,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel Klemens Kundratitz.

V rozhovoru pro Games Industry ještě řekl, že nehodlají měnit strategii, nadále se budou zaměřovat na hry. Prozradil také jednu zajímavost. Podle něj měli někteří lidé problém s výslovností slova Koch, což byl jeden z důvodů pro změnu.

První hrou vydanou pod značkou Plaion bude Saints Row, vyjde 23. 8. s českými titulky na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.

Navíc na území České a Slovenské republiky došlo k zajímavé změně. Nadcházející hry od Skybound Entertainment nebude mít na starost firma HYPE, ale Plaion. To znamená, že u nás Stray ve verzi pro PlayStation 5, Psychonauts 2 na všechny platformy a očekávaný horor The Callisto Protocol od autora Dead Space uvede Playman/Comgad.

Stray je příběh ztracené osamocené kočky, která musí rozplést prastaré tajemství a utéct z dávno zapomenutého světa. Podívejte se na svět očima toulavé kočky a interagujte s prostředím hravým způsobem. Buďte co možná nejplíživější, nejmrštnější, nejbláznivější a občas i nejotravnější pro prapodivné obyvatele tohoto záhadného světa. Na své cestě se kočka skamarádí s malým lítajícím dronem, známým jako B-12. S jeho pomocí se pokusí společně najít způsob, jak opustit toto neutěšené místo. Stray ve fyzický verzi vychází 20. 9. na PS5.

Psychonauts 2: Razputin „Raz“ Aquato je zkušený akrobat a mimořádně nadaný mladý psychik, který si uvědomil, že jeho celoživotní sen je vstoupit do mezinárodní organizace pro psychickou špionáž známé jako Psychonauti! Tito psychičtí super špioni mají ale potíže. Jejich vůdce se od záchrany před únosem podivně změnil. A co je horší, někdo z týmu vynáší informace. Psychonauts 2 kombinuje roztodivné mise a tajemná spiknutí v platformové dobrodružné hře ve filmovém stylu a se spoustou přizpůsobitelných psychických schopností. Psychonauts 2 přináší vše, od nebezpečí, přes vzrušení až po notnou dávku smíchu, zatímco jako Raz překonáváte nástrahy myslí přátel i nepřátel na cestě k porážce vraždícího psychického zlosyna. Motherlobe Edice vychází na PS4 a Xbox One a X již 27. 9.

The Callisto Protocol: V této příběhové hororové hře na přežití z pohledu třetí osoby zasazené 300 let v budoucnosti se hráč ujme role Jacoba Lee – oběti osudu uvržené do věznice Black Iron s maximální ostrahou na Jupiterově měsíci Callisto. Když se vězni začnou měnit v obludné stvůry, věznice se ocitne v chaosu. Aby Jacob přežil, musí se probojovat do bezpečí a utéct z věznice Black Iron, přičemž musí odhalit temná a znepokojivá tajemství pohřbená pod povrchem Callisto. Pomocí jedinečné kombinace střelby a kontaktního boje si bude Jacob muset přizpůsobit taktiku, aby mohl bojovat proti rychle se vyvíjejícím stvůrám, zatímco bude hledat nové zbraně, vybavení a schopnosti, aby zdolal rostoucí hrozbu a utekl hrůzám Jupiterova měsíce smrti. The Callisto Protocol vychází fyzicky 2. 12. na PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X. PC verze bude pouze digitálně.