Ubisoft jmenoval nového šéfa Far Cry. Za sérii akčních her je od srpna letošního roku zodpovědný Drew Holmes, zkušený scenárista a narativní designér. Předchozím šéfem Far Cry byl Dan Hay, jenž opustil Ubisoft v roce 2021. Byl zaměstnán 10 let v montrealském studiu a dohlížel na sérii v jejím nejúspěšnějším období. Nyní vede vývoj nového survivalu v Blizzardu.

Drew Holmes se povýšením pochlubil na LinkedIn: „Bylo to několik vzrušujících měsíců... Jsem šťastný, že se mohu podělit o to, že nastupuji na novou pozici šéfa Far Cry v Ubisoftu. Čekají vás velké věci. Neváhejte se ozvat, pokud se chcete podílet na dalším vývoji této skvělé značky!“

Holmes byl vedoucím příběhu Far Cry: New Dawn z roku 2019 a Far Cry 5 z roku 2018. Také byl hlavním scenáristou BioShocku Infinite od Irrational Games a pracoval na prvních třech dílech Saints Row ve Voliton.

Ubisoft má nyní chystat Far Cry 7 a samostatnou multiplayerovou hru z tohoto světa. Dle spekulací má nové Far Cry vznikat v enginu Snowdrop (technologie pohání sérii The Division), nikoli na enginu Dunia, jenž byl použit u posledních dílů série. S vývojem mají pomáhat tvůrci Splinter Cella a minimálně online projekt má být zasazen do aljašské divočiny a ve velkém sázet na svou obtížnost.

Doufejme, že Holmes dokáže vrátit Far Cry na správné koleje, protože poslední díly tolik úspěšné nebyly. Osobně bych si přál netradiční díly, jako bylo Far Cry Primal z roku 2016. Co vy?

Vypadá to, že Ubisoft bude na Snowdrop od Massive Entertainment sázet více. Vytvořen byl pro The Division a poté použit v obou dílech Mario + Rabbids a The Settlers: New Allies. Pohánět bude také Avatar: Frontiers of Pandora, XDefiant, Star Wars Outlaws a Splinter Cell Remake.