Nepojmenovaná survival hra, která bude novou značkou Blizzardu od Overwatche v roce 2016, je nadále v plánu. Vývoj vede bývalý šéf Far Cry Dan Hay, jenž koncem roku 2021 po více než deseti letech opustil Ubisoft a přidal se právě k Blizzardu.

Hay byl mimo jiné producentem Far Cry 3, výkonným producentem Far Cry Primal, kreativním ředitelem Far Cry 5 nebo výkonným šéfem Far Cry New Dawn a Far Cry 6.

Mike Ybarra, prezident Blizzardu, se o projektu zmínil v blogovém příspěvku ohlížejícím se za uplynulým rokem. Ybarra prozradil, že tým se letos zdvojnásobil a v novém roce ho chtějí ještě více rozšířit.

To je dobrá zpráva pro všechny, co se na survival pro počítače a konzole těší. V praxi to znamená, že práce jsou v plném proudu a je možné, že se brzy dozvíme nějaké podrobnosti. Možná na BlizzConu, který se v roce 2023 vrátí. Na starost ho má výkonná producentka April McKee. Podrobnosti budou odhaleny na začátku příštího roku.

Ještě zpět k survivalu. Titul byl oznámen letos v lednu. Připravit se máme na nějaký nový a nebezpečný svět, kde budeme bojovat o přežití, pravděpodobně proti umělé inteligenci a ostatním hráčům. V tomto žánru jsou velmi populární tituly DayZ, Ark: Survivald Evolved a Rust.

„Vydáváme se na cestu do zcela nového universa, kde se nachází zbrusu nová survival hra pro PC a konzole. Na místo plné hrdinů, které jsme ještě nepotkali, příběhů, které teprve budou vyprávěny, a dobrodružství, která teprve prožijeme. Rozsáhlý svět plný možností k prozkoumání,“ uvedl Blizzard při oznámení a začal hledat nové vývojáře na nejrůznější pozice.

Teď už ke statistikám. Ve hrách od Blizzardu letos hráči strávili 12 miliard hodin a komunita se rozrostla o zhruba 50 milionů nových tváří. Vedení jistě očekává, že se tato čísla v roce 2023 rozrostou, když vyjde dlouho očekávané Diablo IV.