Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- BioWare hledají technického ředitele, který pomůže s vývojem nového dílu jedné z nejprestižnějších franšíz studia. Neoznámený titul má být AAA projektem, který vyjde na PC a konzole. Mnozí se modlí k novému Mass Effectu, ale nesmíme zapomínat, že v BioWare nyní usilovně pracují na novém Dragon Age.

- Problémy Falloutu 76 nekončí. Dlouho očekávaná bezplatná expanze Wastelanders se o týden zpozdí. Původně měla vyjít na podzim 2019, poté 7. 4. Nyní s ní Bethesda počítá 14. 4. Za nejnovější odklad může pandemie Covid-19, která narušuje běžné pracovní postupy a zpomalila testování aktualizace.

- S předplatným Xbox Live Gold nebo Xbox Game Pass Ultimate si o víkendu na Xboxu One můžete bezplatně zahrát Tekken 7, Risk of Rain 2 a Ghost Recon Breakpoint.

- Guerrilla Games, tvůrci Horizon Zero Dawn a Killzone, získali zajímavou posilu. Připojil se k nim Elijah Houck, bývalý hlavní designér Rockstaru, který ve studiu působil pět let a devět měsíců. U Guerrilla Games získal pozici senior world designéra. Jinými slovy, má na starost herní svět.

- Firma Riot Games a její spoluzakladatelé věnují 1,5 milionu dolarů na pomoc s koronavirem v Los Angeles, kde tvůrci League of Legends sídlí.

- Ve FromSoftware je vše při starém, alespoň z pohledu hlavního skladatele hudby. Soundtracku u Elden Ring se ujmul Yuka Kitamura, který stejnou práci měl na starost u Dark Souls 2 a 3, Bloodborne a Sekiro: Shadows Die Twice. Na novém hardcore RPG titulu Elder Ring spolupracuje George RR Martin, spisovatel románů Píseň ledu a ohně.

- Pokud jste ještě nehráli Life is Strange 2, tak pro PS4, Xbox One a PC (Steam) je nově dostupné demo.

- Od pátku do neděle si můžete přes Steam bezplatně zahrát plnou verzi povedeného městského simulátoru Cities: Skylines.

- 1. 4. odhalí japonské studio PlatinumGames svůj poslední, čtvrtý projekt. Jako první to byl The Wonderful 101: Remastered, poté Project G.G. a otevření nových kanceláří v Tokiu.

- Epic Games Store nabízí zdarma tři nové PC hry: kooperativní akci World War Z, v níž bojujete proti zombíkům, hudební Figment a akci Tormentor X Punisher. Hry si stačí do 2. 4. přidat do knihovny a zůstanou vám napořád.

- Avalanche Studios na Steamu zlevnili celou řadu her, například Just Cause 2 Complete Edition stojí 20,97 euro místo 130,36 euro, theHunter Call of the Wild si můžete zahrát zdarma, Mad Maxe koupit za 3,99 euro nebo RAGE 2 za 17,99 euro.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: