Dva tuzemské obchody s videohrami hlásí, že nejprodávanějším titulem za říjen letošního roku je Marvel's Spider-Man 2. Nové pavoučí dobrodružství od Insomniac Games a Sony učarovalo české a slovenské hráče.

Xzone hlásí rozjetí herní sezóny. Poprvé se stalo, že všechny příčky obsadily jiné tituly než minulý měsíc. Peter Parker a Miles Morales jsou suverénně nejprodávanějším titulem října v Xzone. Na druhém místě je Assassin's Creed: Mirage, kde zákazníci zřejmě ocenili hlavně sníženou cenovku. Třetí místo patří hardcore akčnímu RPG Lords of the Fallen.

Mírným zklamáním pro Xzone byl Total War: Pharaoh. „Takřka každý díl této strategické legendy se u nás za uplynulých 20 let prodával skvěle a vždy končil na špici žebříčků. Nyní se však vydavatel rozhodl fyzickou edici vydat až několik dní po releasu digitální verze a na opožděnou krabičku zřejmě fanoušci nevydrželi čekat,” upřesňuje situaci vedoucí marketingu Jan Bobrovský.

10 NEJPRODÁVANĚJŠÍCH HER ZA ŘÍJEN V XZONE

  1. Marvel's Spider-Man 2 (PS5)
  2. Assassin's Creed: Mirage (PS5/PS4/Xbox)
  3. Lords of the Fallen (PS5/Xbox)
  4. Scorn – Deluxe Edition (PS5/Xbox)
  5. Super Mario Bros. Wonder (Switch)
  6. Metal Gear Solid – Master Collection Volume 1 (PS5/XSX/Switch)
  7. Gotham Knights - Special Edition (PS5/PS4/Xbox)
  8. Cities: Skylines II (PC/PS5/XSX)
  9. Total War: Pharaoh (PC)
  10. EA Sports UFC 5 (PS5/Xbox)

Na konzolích opět nedošlo k žádným šokujícím změnám a PS5 stále neochvějně vládne žebříčku. Letos ke změně takřka jistě ani nedojde a PlayStation 5 bude hlavním konzolovým hitem Vánoc, myslí si v Xzone.

  1. PlayStation 5 825 GB s mechanikou
  2. Nintendo Switch
  3. PlayStation 5 825 GB digitální
  4. Xbox Series X 1TB
  5. Xbox Series S 512GB

JRC píše, že na úspěchu PlayStation 5 exkluzivity Marvel's Spider-Man 2 se podílel obrovský hype, kvalita titulu, povedená marketingová kampaň a obecná znalost Spider-Mana. V závěsu za ním je Assasin’s Creed Mirage, které doprovází sportovní tituly EA Sports FC 24 a NHL 24.

V JRC očekávají, že se fotbal od EA bude v žebříčku objevovat pravidelně. „Sportovní hry od EA jsou dlouhodobě oblíbené. Malým překvapením pro nás je stále silné umístění hry z předchozího ročníku, tedy FIFA 23,“ říká Petr Kratochvíl.

I na dalších příčkách vidíme změny oproti Xzone. Do TOP 10 se dostalo legendární Grand Theft Auto V, Hogwarts Legacy a Diablo IV. Uvidíme, jak v listopadu do žebříčku promluví Black Friday akce. Dojít by mohlo nejen na slevu u her, nýbrž také u konzolí.

10 NEJPRODÁVANĚJŠÍCH HER ZA ŘÍJEN V JRC

  1. Marvel’s Spider-Man 2
  2. Assassin’s Creed Mirage
  3. EA Sports FC 24
  4. NHL 24
  5. Grand Theft Auto V
  6. FIFA 23
  7. Super Mario Bros. Wonder
  8. Hogwarts Legacy
  9. Lords of the Fallen
  10. Diablo IV