Marvel's Spider-Man 2 omotal konkurenci pavučinou a stal se nejprodávanější hrou za říjen letošního roku ve Spojených státech amerických. Celkově za rok 2023 kraluje Hogwarts Legacy. Akční dobrodružství ve známém kouzelnickém světě Harryho Pottera vyšlo v únoru a dosud ho nedokázal žádný titul překonat. Přesto od odborné poroty nemá jedinou nominaci na herních Oscarech – The Game Awards 2023.

Spider-Man 2 je celkově na čtvrté příčce nejprodávanějších her roku. Překonal Mortal Kombat 1, Diablo 4, Starfield nebo Star Wars Jedi: Survivor. Pavoučí dobrodružství od Insomniac Games nestačilo jen na Madden NFL 24, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (nezapočítávají se digitální verze) a již zmíněné Hogwarts Legacy.

Na druhém místě za říjen v USA skončila novinka Super Mario Bros. Wonder od Nintenda. Ani u té se ale nezapočítávají digitální prodeje. Třetí je Assassin's Creed Mirage. Takže první tři příčky obsadily tři říjnové premiéry.

Pokud byste hledali další novinku října v podobě Alana Wakea 2, tak Epic Games nesdílí data za prodej digitálních verzí. Akční horor nevyšel fyzicky, navíc dorazil až na konci měsíce. Čísla nejsou dostupná ani z Battle.netu.

Nejprodávanější konzolí v říjnu se stala PlayStation 5, a to jak v dolarech, tak kusech. V dolarových příjmech těsně následuje Xbox Series X/S, zatímco v kusech je na druhém místě Nintendo Switch.

Američtí spotřebitelé v říjnu za herní hardware, hry a příslušenství utratili 4 miliardy dolarů. To je o 5 % méně než před rokem. Pokles je z důvodu Call of Duty, které loni vyšlo v říjnu, zatímco letos v listopadu. Od začátku roku spotřebitelské výdaje vzrostly o 2 % na 43,4 miliardy dolarů.