V letošním roce hodlá Microsoft přinést hráčům Indiana Jones and the Great Circle, Avowed, Microsoft Flight Simulator 2024, Call of Duty: Black Ops 6, Starfield: Shattered Space a Ara: History Untold. Nedávná Xbox Games Showcase ukázala, že příznivci Xboxu se nebudou nudit ani v nadcházejících letech.

Podle Toma Warrena z The Verge má americká společnost v roce 2025 v plánu vydat minimálně tři zajímavé hry. Má jít o pohádkové dobrodružství Fable, first-person střílečku DOOM: The Dark Ages a Gears of War: E-Day.

Fable se údajně chystá na čtvrté čtvrtletí příštího roku (říjen až prosinec), zatímco prequel příběhu Marcuse Fenixe může dorazit dříve. Alespoň takový byl původní plán, i když ho Microsoft nyní nepotvrdil. To může naznačovat, že chce Microsoft dát vývojářům z The Coalition více času a netlačit je do termínu za každou cenu.

V roce 2025 se očekává také zajímavá akční adventura South of Midnight od autorů Happy Few a Contrast ze studia Compulsion Games. Dle nejnovějších informací od dabéra se máme v roce 2025 těšit také na Clockwork Revolution. Na rok 2026 pak pravděpodobně cílí State of Decay 3 a Perfect Dark.

Chytřejší bychom mohli být v srpnu na Gamescomu, kde má Microsoft ukázat něco dalšího. Podle Jeze Cordena z Windows Central mohli ukázat více už na Xbox Games Showcase, ale schovali si to do Kolína nad Rýnem. Microsoft pravděpodobně využije Gamescom k oznámení termínů vydání pro letošní hry, včetně Avowed, Towerborne, Starfield: Shattered Space a Indiana Jones and the Great Circle.