Microsoft konečně ukázal nový Perfect Dark v gameplay záběrech, které nám dávají dobrou představu o tom, co máme od tohoto špionážního thrilleru vlastně čekat. Americká společnost na návrat této akce dost sází, vždyť kvůli němu otevřela úplně nové studio a najmula odborníky.

Perfect Dark je thriller o tajném agentovi z blízké budoucnosti zasazený do světa plného špiónů, nových technologií a záhad.

„V blízké budoucnosti postihne Zemi řada globálních katastrof, které přivedou ekosystémy po celém světě na pokraj zhroucení. Staňte se Joannou Dark, elitní agentkou společnosti DataDyne, která pátrá po nejhledanějším zločinci světa Danielu Carringtonovi. Odhalte tajemství převratných technologií, které mohou ohrozit životy milionů lidí,“ dočteme se v popisku.

Dnešní video naznačilo poslání tajné agenty Joanny Dark (hlas jí propůjčila Alix Regan a vizuální podobu Elissa Bibaud), ukázalo nám její sestup do prostředí Káhiry v blízké budoucnosti a poté nám poskytlo lákavý pohled na zcela novou hratelnost inspirovanou tajnými agenty.

Perfect Dark bude zážitek pro jednoho hráče se sérií misí, ovšem záleží pouze na vás, jak tyto mise splníte. Velkou možnost představuje pohyb. Vývojáři měli vytvořit intuitivní pohybový systém, na který navazuje bojový systém, který umožňuje boj zblízka i střelbu, stealth mechaniky a volné využití gadgetů. Cílem je nabídnout skutečnou fantazii tajného agenta - a klíčem k tomu je nechat hráče používat různé nástroje a schopnosti tak, jak chtějí.

Hra zatím nemá stanoveno datum vydání. Ve vývoji je pro PC a Xbox. Přečtěte si naše další aktuální novinky ze Summer Game Festu, včetně Xbox Games Showcase 2024.