Během Xbox Games Showcase 2024 se Microsoft pochlubil novým trailerem lákajícím na akční RPG titul Fable od studia Playground Games. Lidé stojící za skvělou závodní sérií Forza Horizon mají před sebou nelehký úkol. Přivést k životu klasickou ságu studia Lionhead a nabídnout ji moderním hráčům.

„Co znamená být hrdinou? V pohádkové zemi Albion je to jen na vás. S temnou hrozbou na obzoru vaše rozhodnutí navždy změní Albion,“ dočteme se v popisku hry. Ve videu pak vidíme hlavní hrdinku a další postavy, stejně tak boj.

Před rokem jsme v traileru viděli herce a komika Richarda Ayoadea jako obra a farmáře pěstujícího ovoce a zeleninu. Dnes je to další britský komik, Super Hans z Peep Show, AKA Matt King. Hraje vysloužilého hrdinu Humphreyho.

Humphrey, kdysi jeden z největších, byl nucen odejít do důchodu, když tajemná postava z jeho minulosti ohrozila samotnou existenci Albionu. Zdá se, že to bude jeden z našich spojenců.

Důležité je, že Fable vyjde v roce 2025 pro PC a Xbox Series X/S. Jak je u Microsoftu zvykem, hra bude dostupná v předplatném Game Pass.

Přečtěte si naše další aktuální novinky ze Summer Game Festu, včetně Xbox Games Showcase 2024.