O loňském vesmírném RPG Starfield od vývojářského studia Bethesda Game Studios a vydavatele Bethesda Softworks si můžeme myslet, co chceme, ale faktem zůstává, že tu s námi ještě nějakou dobu bude. Nyní to dokazuje i trailer lákající na první placené DLC s názvem Shattered Space, který si odbyl premiéru během Xbox Games Showcase, nejnovější prezentace novinek nejen od studií, nad nimiž trvale visí katovská sekera Microsoftu.

Rozšíření Shattered Space aktuálně dělá dojem, že si půjčuje to nejlepší ze základní hry a že nám nabídne kombinaci ručně dělaných a dobře vypadajících interiérů i exteriérů. Počítat zjevně můžeme také s novými typy nepřátel a hrozeb nebo s trochu zajímavějším využitím stavu beztíže.

Příběh DLC se přitom točí okolo záhadné síly, která se probouzí ve městě Dazra na skrytém domovském světě frakce House Va’ruun. Z ní mimochodem pochází třeba sympatická společnice Andreja ze základní hry. Na hráče tedy čeká možnost prozkoumat děsivou kosmickou hrozbu, projít si novou planetu a nasbírat unikátní zbraně, skafandry a vybavení.

Ještě dnes má navíc Starfield obohatit nová bezplatná aktualizace, která se točí třeba okolo skupiny Trackers Alliance. Vývojáři z Bethesdy Game Studios tak lákají na nové lokace, vybavení nebo cíle. Hlavně ale lákají na dlouho očekávaný příchod modovacích nástrojů známých jako Creation Kit. To mimo jiné znamená, že se ve hře již dnes objeví také nabídka Creations, potažmo bezplatných i placených modů a addonů vytvořených vývojáři z Bethesdy Game Studios nebo komunitními autory. Stejný systém je už nějakou dobu k dispozici ve hře The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition.

Starfield: Shattered Space každopádně vyjde ve verzi pro PC a Xbox Series X|S ke konci letošního roku. O tom, zda může hra časem vyjít i na PlayStation 5, stále nikde nepadlo ani slovo, ačkoliv Bethesda Game Studios původně Starfield připravovala jako multiplatformní titul, dokud celou Bethesdu koupil Microsoft.

Přečtěte si naše další aktuální novinky ze Summer Game Festu.