Čekání bylo opravdu dlouhé. Od oznámení State of Decay 3 uplynula snad věčnost. Jak se ale říká, naděje umírá poslední. Mají ji lidé ve světě zamořeném zombíky a mají ji rovněž hráči. Třetí díl zombie survivalu se ukázal na Xbox Games Showcase 2024 v pěkně zpracovaném traileru.

Podle vývojářů ze studia Undead Labs je State of Decay 3 velkou evolucí. Oproti typickým zombie hrám a survivalům obecně je motorem této hry naděje, nikoliv zoufalství. Samozřejmě jsou tady zombíci, ale hra se soustředí na silná témata, jako je odhodlání, komunita a obratné překonávání výzev.

Opět bude důležitá společná práce, aby komunita přežila. Autoři nezapomněli na permanentní smrt členů komunity. Ale celkově jdou mnohem dál, a to díky tomu, že jsou součástí Microsoftu.

V dnešním traileru chtějí vyzdvihnout čtyři hráčské postavy – tři z nich začínají na různých místech světa. Tím naznačují myšlenku sdíleného světa. Na něm spolupracují s týmem Obsidian, jenž vytvořil Grounded. Společně hodlají přinést skutečně otevřený kooperativní svět, který ovlivňuje více hráčů.

Díky Unreal Enginu 5 má titul nabídnout větší vizuální věrnost a komplexnější bojový zážitek. Bohužel, datum vydání odhaleno nebylo. Ještě je před tvůrci spousta práce. Příště nám řeknou více o kooperaci, přizpůsobení a dalších funkcích State of Decay 3.

Přečtěte si naše další aktuální novinky ze Summer Game Festu, včetně Xbox Games Showcase 2024.