Když studio Frontier Developments pracovalo na prvním díle budovatelské strategie Jurassic World Evolution, jednou za čas přiblížilo různé druhy dinosaurů, s nimiž jsme se ve hře setkali, prostřednictvím série krátkých videí nazvané Species Field Guide. Při vývoji druhého dílu tento trend pokračuje, jelikož je to sotva několik týdnů od odhalení projektu a již tu máme celkem pět videí, která představují jen některé druhy, s nimiž se v pokračování úspěšné budovatelské strategie setkáme.

Přečtěte si také: Jurassic World Evolution 2 nabídne více prostoru na stavění parku

Jako první přišel na řadu Triceratops, jehož video si odbylo premiéru ještě v rámci výstavy E3, kde byl odhalen i samotný Jurassic World Evolution 2. Postupně pak následovala ukázka Brachiosaura a Stegosaura, dalších tradičních druhů, které známe nejen z prvního dílu, ale také z původního filmového Jurského parku nebo z pokračování s názvem Ztracený svět: Jurský park. Prostor však dostali i někteří nováčci, a to Amargasaurus a Coelophysis. Video zaměřené na tento spíše menší druh nám také nabízí pohled na aktualizovanou kozu, která bude nepochybně opět chutnou pochoutkou pro různé masožravce a důvodem znepokojení pro Lex Murphyovou.

Přestože jsou tato videa dost krátká, formálně vzato se jedná o první záběry ze samotné hry. Všimněte si také rozcestníku v úvodu každého videa, které nám připomíná, že kromě suchozemských druhů nabídne Jurassic World Evolution 2 také vodní a létající ještěry. Dá se tedy předpokládat, že se série Species Field Guide dříve či později zaměří i na ně, což přijde vhod zejména v případě vodních ještěrů, které zatím tvůrci tají. Ještě jsme je neviděli ani na jediném screenshotu, dokonce nebyli na rozdíl od létajících tvorů k dispozici v demoverzi, kterou studio Frontier Developments ukazovalo novinářům na E3.

Jurassic World Evolution 2 vyjde do konce roku 2021 ve verzi pro PC (Steam a Epic Games Store), PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S.