Je to sotva pár týdnů, co jsme se dočkali odhalení plnohodnotného pokračování budovatelské strategie Jurassic World Evolution, a přesto se na nás každou chvíli valí nové informace a materiály. Což bude nejspíš tím, že vývojáři ze studia Frontier Developments hodlají uvést hru Jurassic World Evolution 2 na trh ještě letos.

Přečtěte si také: V Jurassic World Evolution 2 se vrátí i sandboxový režim

Nově jsme se díky informacím magazínu Game Informer dozvěděli, že vývojáři napravili jeden z nejčastěji kritizovaných nedostatků původní hry, a to prostor na stavbu parků s dinosaury. Ředitel vývoje Richard Newbold ze studia Frontier Developments konkrétně slibuje, že všechny mapy, k nimž budou mít hráči přístup, jsou mnohem větší než v prvním díle. Prostoru na výstavbu i pro co největší množství dinosaurů v parku je zkrátka více, což se hodí zejména z důvodu změn v teritoriálním chování dinosaurů. Některé druhy mohou mít mezi sebou skutečné konflikty a celkově má být tentokrát těžší udržet více druhů ve stejném prostoru.

Těšit se můžeme i na více voleb v oblasti skinů a barevných odstínů ještěrů či na návrat systému získávání DNA z fosílií nalezených po celém světě a úprav DNA. Vše také nasvědčuje tomu, že tentokrát bude možné nechat vylíhnout více dinosauřích vajec naráz bez nutnosti vylepšovat příslušné budovy. Býložravci se navíc nyní mohou živit samotnými rostlinami, takže v tomto případě můžeme dát sbohem umělým zařízením dodávajícím potravu.

Zvětšit se má i počet předmětů, které lze umístit do jednoho výběhu, a nově budeme moci upravovat velikost a prostředí voliér pro létající ještěry. V DLC Return to Jurassic Park pro první díl, v němž se v rámci série ještěři typu Pteranodona objevili poprvé, něco takového nebylo tak úplně možné. K vylepšení pak dojde i v oblasti soubojů dinosaurů, vizuálních úprav parku nebo chování a obsluhování návštěvníků. Z prvního dílu se navíc vrací přírodní rizika, přičemž Game Informer zmiňuje novou hrozbu v podobě sněžné bouře. S ní se ale samozřejmě setkáte jen v některých regionech.

Jurassic World Evolution 2 vyjde do konce roku 2021 ve verzi pro PC (Steam a Epic Games Store), PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S.