Vydavatelská společnost Warner Bros., respektive jejich herní divize WB Games (potažmo WB Interactive Entertainment), se opět ozývá. Tentokrát trochu nepřímo a ne pro každého v tom nejlepším slova smyslu.

22. 1. totiž WB Games na svých stránkách vydali inzerát, kde hledají magistra řízení obchodu pro produkci virtuálních her, jinými slovy stážistu, který by asistoval výkonnému producentovi při evaluaci potenciálních projektů. Na tom samozřejmě není vůbec nic špatného. V samotném inzerátu je ovšem zmíněno, že společnost WB Interactive Entertainment pracuje na nových projektech [...] z našich známých značek na všechny platformy (konzole, digitální, mobily) s velkým důrazem na live service.

V aktuální chvíli to samozřejmě nemusí znamenat vůbec nic, ale zároveň je tu velká možnost, že některé chystané hry budou sázet právě na kontroverzní game as a service model. Mezi takové tituly může potenciálně patřit LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, Back 4 Blood, Gotham Knights, Suicide Squad: Kill the Justice League nebo Hogwarts Legacy. U některých titulů je to však nepravděpodobné. Takové LEGO Star Wars nejspíš tuto taktiku nepřijme a vývojáři Gotham Knights se nechali dříve slyšet, že ani tato hra z universa Temného rytíře nebude live-service titulem.

Prozatím budeme muset jenom vyčkávat, jak se situace vyvrbí. Hry jako Back 4 Blood od tvůrců Left 4 Dead, Suicide Squad od Rocksteady nebo Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera by totiž mohly na tomto modelu stavět.