Aktualizace: Cenega Czech se nám ozvala s tím, že se plány u Hogwarts Legacy nemění. Hra je nadále ve vývoji pro počítače a novou i starou generaci konzolí. Při tom zástupce distributorské společnosti odkázal na starší tiskovou zprávu.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Po několika letech se fanoušci světa vytvořeného J. K. Rowlingovou dočkají nové hry na motivy Harryho Pottera. Děkovat tak mohou studiu Avalanche Software, které školu čar a kouzel v Bradavicích, společně s dalšími místy tohoto magického světa, přenesou na naše obrazovky.

Dnešní nové informace bohužel nejsou moc pozitivní, jelikož se jedná o možnost, že Hogwarts Legacy nevyjde na konzole minulé generace, tedy PlayStation 4 a Xbox One. Podle všeho je totiž možné, že vývojáři v průběhu vývoje změní své plány.

Stačí se podívat na trailer ke hře, který vypustila Sony a zjistíte, že ten se zmiňuje pouze o PS5 verzi hry. Ohledně toho, jak to bude s Xboxem, je zatím záhadou, jelikož na oficiálních stránkách Microsoftu prozatím Hogwarts Legacy nenajdeme.

Na jednu stranu by absence verzí pro starou generaci konzolí mnoho hráčů nepotěšila. Když ale vezmeme v potaz, jak si vedl na staré generaci například Cyberpunk 2077, není vůbec divné, že se vývojáři chtějí vyhnout jakémukoliv faux pas ohledně PS4 a Xbox One verzí.

Minulá generace ale stále není postavena mimo hru. Na jaké platformy se Hogwarts Legacy podívá, stále nebylo oficiálně potvrzeno a rok, ne-li více, je dost dlouhá doba na to, aby se věci změnily. Je dost možné, že Avalanche Software udělá stejný krok jako Capcom a oznámí verze pro PlayStation 4 a Xbox One těsně před vydáním samotné hry. Jelikož právě ani Resident Evil Village neměl do nedávna potvrzené vydání na starou generaci.

Hogwarts Legacy bylo představeno již loni na podzim a původně jsme se ho měli dočkat již v průběhu letošního roku. Což se bohužel nestane, jelikož nedávno došlo k odkladu, který datum vydání odsouvá na rok 2022.