Loňské hity Elden Ring a God of War: Ragnarök jsou pokořeny. David Zaslav, generální ředitel Warner Bros. Discovery, se během prezentace finančních výsledků celé společnosti pochlubil, že Hogwarts Legacy během prvních dvou týdnů prodalo více než 12 milionů kopií a vygenerovalo tržby ve výši 850 milionů dolarů.

Loňské Elden Ring dosáhlo 12 milionů prodaných kusů o několik dnů později a za rok překonalo 20 milionů kusů. God of War: Ragnarök mělo za první týden 5,1 milionu a za necelé tři měsíce po vydání bylo oznámeno překonání hranice 11 milionů kopií. Tady je ale nutné uvést, že God of War je exkluzivita PlayStationu pro PS5 a PS4, zatímco Elden Ring vyšlo na PC a poslední dvě generace PlayStationu a Xboxu.

Hogwarts Legacy je zatím dostupné pouze pro PC, PS5 a Xbox Series X/S. Na PS4 a Xbox One se dostane 4. 4. 2023 a 25. 7. 2023 bude následovat verze pro Nintendo Switch. Lze tak očekávat, že akční RPG ze světa Harryho Pottera bude překonávat prodejní rekordy.

„Jsme nadšeni a hrdí na to, jakou odezvu hráčů hra Hogwarts Legacy vyvolala,“ sdělil David Haddad, prezident Warner Bros. Games. „Náš vývojářský tým z Avalanche Software vytvořil fantastický, vysoce kvalitní zážitek z kouzelnického světa, který skutečně naplňuje touhy fanoušků, zatímco našemu vydavatelskému týmu se podařila působivá launchová kampaň.“

Hogwarts Legacy drží také rekord na Twitchi. Jde o nejsledovanější hru pro jednoho hráče: v jeden moment hraní sledovalo 1,28 milionu diváků.

BUDE PŘÍBĚH HOGWARTS LEGACY ROZŠÍŘEN?

Včera jsme informovali o tom, že Hogwarts Legacy je začátkem nové videoherní éry a seriálu. Ve Warner Bros. plánují pokračování hry a podle ní chtějí na HBO Max v budoucnu nabídnout i seriál. To s ohledem na prodeje dává smysl. Smysl dává také placený dodatečný balíček, který by do pokladničky přinesl další peníze.

Dle starších informací nebylo žádné DLC v plánu. Teď to ale vypadá, že šéf vývoje Alan Tew ze studia Avalanche Software nemluvil pravdu. Minulý týden během IGN Fan Festu řekl, že v tuhle chvíli nemají žádné plány na budoucí rozšíření.

Jak se ukazuje, nemusí to nutně znamenat, že žádné DLC neexistuje. Eric Brown, Lead StoryTech Engineer, naznačil, že důvodem, proč zatím nebyly oficiálně oznámeny žádné plány na DLC, je to, že Hogwarts Legacy ještě nevyšlo na všechny platformy.

„Lepší způsob, jak formulovat Alanovu odpověď na otázku ohledně DLC, je uvědomit si, že jsme zatím hru vydali pouze na polovině platforem. Jsou lidé, kteří hru ještě nemají v ruce, a my je nechceme o nic ochudit,“ prohlásil Brown.

S ohledem na tuhle odpověď a data vydání na další platformy může ještě několik měsíců trvat, než se dozvíme, jaké vývojáři mají plány s dodatečnou podporou Hogwarts Legacy.