Hogwarts Legacy má velkolepé výsledky. Takto prezident Warner Bros. Games popsal první dny akčního RPG ze světa Harryho Pottera, které vyšlo na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Hráči dosud odehráli více než 152 milionů hodin, vypěstovali 173 milionů kouzelných rostlin, uvařili 115 milionů lektvarů a porazili 1,25 miliardy temných čarodějů. V období od 8. do 22. 2. 2023 sledovali diváci na Twitchi obsah z Hogwarts Legacy více než 55 milionů hodin. Jedná se o druhou nejoblíbenější hru na této službě, lépe si vedlo pouze League of Legends.

Bohužel jsme se ale nedozvěděli, kolik kusů hry se zatím prodalo. David Haddad si úspěch hry v rozhovoru pro Variety pochvaloval natolik, že o Hogwarts Legacy mluvil jako o dlouhodobé franšíze. Tím naznačil, že s největší pravděpodobností nezůstane jen u této jedné hry, ale že se dočkáme jednoho nebo dvou pokračování. Vzhledem k jejímu obrovskému úspěchu by to ostatně nebylo nic překvapivého.

„Jsme s uvedením na trh velmi spokojeni a vidíme zářnou budoucnost při vydání na ostatních platformách,“ dodal Haddad. Tím připomenul, že Hogwarts Legacy vyjde 4. 4. 2023 na Xbox One a PlayStation 4, zatímco na Nintendo Switch dorazí až 25. 7. 2023.

Warner Bros. je v současné době jediným velkým hollywoodských studiem, které vyvíjí vlastní hry. Ostatní společnosti, pokud na tomto trhu působí, tak spolupracují s externími vývojáři, případně prodávají licence na své značky, a to včetně Disney v přípravě Star Wars.

Podle nedávného prohlášení neplánují vývojáři žádný dodatečný obsah pro Hogwarts Legacy. Tak se nejspíš vrhnou rovnou na další díl. Mezitím budou vylepšovat a opravovat ten stávající.

SERIÁL PODLE HOGWARTS LEGACY?

Tohle je čistě spekulace. Giant Freakin Robot s odvoláním na vlastní důvěryhodné a prověřené zdroje informuje, že v HBO Max pracují na seriálu podle Hogwarts Legacy. Přípravy mají být v rané fázi, podrobností zatím není mnoho, ale příběh by se měl pravděpodobně odehrávat před událostmi z éry Harryho Pottera.

Ve Warner Bros. si mají od seriálu hodně slibovat, od filmové série Fantastická zvířata firma očekávala více. Poslední díl s podtitulem Brumbálova tajemství vynesl z prodeje vstupenek přibližně 407 milionů dolarů, přičemž rozpočet bez nákladů na propagaci měl činit 200 milionů. Proto společnost hledá nové příležitosti. Tou má být Hogwarts Legacy v podobě hry a seriálu.

Hra zaujmula díky tomu, že na rozdíl od Harryho Pottera mají hráči možnost být součástí jiných kolejí než Nebelvíru, což fanouškům umožňuje vidět věci z různých úhlů pohledu. Navíc je tady otevřený svět s průzkumem Bradavic, nedaleké vesnice Prasinky a dalších známých míst, které navštíví v kůži studenta pátého ročníku, kterého si vytvoří podle svého gusta.