Pokud si šéf vývoje Alan Tew nevymýšlí, tak v Avalanche Software dosud nepřemýšleli nad menším dodatečným balíčkem ani větším rozšířením pro Hogwarts Legacy.

„Pracovali jsme opravdu tvrdě na tom, abychom přivedli Hogwarts Legacy k životu, takže v tuto chvíli nemáme žádné plány na budoucí rozšíření,“ řekl Tew na akci IGN Fan Fest.

Vzhledem k velkému úspěchu se to může v budoucnu změnit a vývojáři mohou připravit nějaké rozšíření, které nás znovu zavede do známého kouzelnického světa Harryho Pottera. Zatím tak není jisté, zda se někdy v Hogwarts Legacy objeví famfrpál. Ten měl být podle uniklých informací součást hry, ale byl údajně odstraněn, nejspíše kvůli nedostatku času a zdrojů.

Dříve měli v Avalanche Software chtít také možnost restartovat vývoj postavy. Napovídá tomu nález dataminerů, jakýsi lektvar, jenž měl umožnit měnit talenty a schopnosti.

V současné době jsou jisté jen další aktualizace, které budou opravovat chyby/problémy a zlepší optimalizaci. Když jsme u toho, tak ten nedávný patch konečně dorazil na PlayStation 5, kde mj. opravuje chybu s trofejí a řeší problémy se stabilitou hry. Další oprava je mezitím dostupná na PC.

Také nesmíme zapomenout, že 4. 4. 2023 vyjde hra na Xbox One a PlayStation 4, zatímco na Nintendo Switch dorazí až 25. 7. 2023.

Na PC absenci nového obsahu může vynahradit komunita. Ta už stihla vytvořit několik menších projektů a pochlubila se, že chystá VR mód a multiplayer. V první ukázce byli dva hráči, co pobíhali po Bradavicích. V čerstvé ukázce už jich je deset. Podívejte se: