Na Future Games Show v rámci Gamescomu jsme viděli spoustu zajímavých her. Nechybí psychologický horor, stavění města s týmem bobrů, malebné rybaření i hektické souboje. Pojďme na to:

Ve filmovém traileru s obrovským monstrem se nám ukázal taktický tahový RPG titul Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters, který vyjde v roce 2022 na PC. Ve hře se postavíte do čela Šedých rytířů, největší zbraně lidstva, a vytrháte kořeny a vypleníte nákazu, jež se šíří galaxií napříč mnoha světy.

Pokud vás Daemonhunters zaujali, tak gameplay záběry uvidíme už v září.

Life is Strange: True Colors se ukázalo v dalších gameplay záběrech, které nám přibližují intenzivní emoce. Záběry pocházejí z druhé kapitoly hry a ukazují empatické schopnosti hlavní postavy Alex v plné síle. Zástupci vývojářů nás také seznamují s Eleanor Leithovou, oblíbenou matriarchální postavu městečka Haven Springs, o níž Alex odhalila překvapivé tajemství. Během rozhovoru s Eleanor zažije Alex něco, co Deck Nine označují jako Nova. I když budete moci využívat Alexiny empatické schopnosti v průběhu celé hry, některé obzvlášť emočně vypjaté momenty promění svět kolem vás a odrazí se v něm zážitky, které tento silný výlev citů vyvolaly. Obvykle se máme dočkat dvou až tří takových momentů v každé z pěti kapitol hry.

Začíná boj o přežití. Na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch a Google Stadia právě vyšel Super Animal Royale. Hru si zahrajete zdarma.

Super Animal Royale přináší zběsilou akční 2D zábavu ve stylu battle royale zasazenou do opuštěného safari parku, kde spolu zuby, drápy i kulomety válčí zabijácká zvířata. Budete budovat a rozvíjet sbírku oblíbených zvířat a zbraní. Vyslat je můžete do akce v sólo zápasech nebo v týmových bitvách.

Brutální souls-like, velké bestie a hektický boj. To slibuje Project Relic od studia Project Cloud Games. Jde o nezávislou akci, jež se prezentuje jako rychlejší, jasnější a barevnější Drak Souls s brutálním bojem zblízka a bossy s obrovskými zbraněmi, před nimi nebude lehké se bránit.

Hra vám dovolí si vybrat minimálně ze dvou hratelných postav: Kamela s mečem a Yana se zelenými svítícími čepelemi.

Minutu a půl dlouhý trailer, který se odehrává v lese s bossem disponujícím gigantickou sekerou, může mnohé nadchnout, leč si počkáme do začátku roku 2023 pro PC, PlayStation a PC.

Gameplay trailer odhaluje Sands of Aura, open-world akci zasazenou do fantasy světa pohřbeného pod mořem písku. Budete se plavit po písečných mořích, abyste s mečem v ruce vrátili život umírajícímu světu v zážitku, který má poutavý příběh a neúprosné souls-like souboje.

Tenhle svět je prolezlý korupcí a k jeho vyčištění budete potřebovat bystré reakce. V dobrodružství vám bude pomáhat sedm různých bojových stylů a vy si budete muset najít ten, který vám bude vyhovovat, až budete bojovat proti kultistům soudného dne, padlým králům a všemu mezi tím.

Hra bude v předběžném přístupu na Steamu spuštěna 21. 10. 2021.

Pro Oculus Quest byla oznámena druhá část Jurassic World Aftermath. Ve virtuální realitě budete utíkat před raptory a řešit hádanky od 30. 9. 2021.

Připomíná se Rustler. Středověké izometrické GTA si to 31. 9. zavítá na konzole PlayStation, Xbox a Nintendo Switch.

Je čas na chytání chyb. Vývojářské studio Bunnyhug přichází se svým rybářským RPG titulem Moonglow Bay, který dorazí 7. 10. na PC, Xbox One a Xbox Series X/S, včetně předplatného Xbox Game Pass.

Můžete se podívat, jaké je to rybařit v ledovém pásmu východního kanadského pobřeží. Hra se odehrává v 80. letech minulého století a hrajete za začínajícího rybáře. Ten se snaží splnit poslední přání svého zesnulého partnera tím, že převezme podnik, jenž je na pokraji bankrotu. V traileru se objevují roztomilí tuleni v okouzlujícím voxelovém výtvarném stylu a také velmi mazlivý a velmi hodný pes, který následuje rybáře při lovu ryb v ledovém prostředí a návratu do fiktivní rybářské vesnice.

Coromon vypadá jako milostný dopis hrám s krocením příšer. Vydáte se do bujného a rozmanitého světa Velua a chytíte více než 120 druhů coromonů. Do jisté míry se Coromon vrací do éry designu JRPG a vypadá jako dávno ztracený titul pro Game Boy Advance. Dočkáme se ho v prvním čtvrtletí příštího roku na PC.

Teď něco oddychového. Post-apokalyptická budovatelská hra Timberborn přináší místo lidí roztomilá zvířata. Lidstvo v post-apokalyptickém světě Timberbornu zahynulo a na jeho místo nastoupil tým bobrů. S ním musíte vytvořit prosperující město schopné přežít sucho a hladomor. Musíte obstát proti všemu, co si pro vás matka příroda přichystá. Tahle nevšední záležitost se do early access verze na Steamu dostane 15. 9. Vývojáři mají plán nejméně na 12 měsíců.

Rádi se bojíte? Pak vás může zajímat psychologický horor Madison z pohledu první osoby. Hra začíná tím, že se probudíte zamčení v temné místnosti, ruce máte od krve – což už je poněkud znepokojivé. Budete muset používat instantní kameru, která vám pomůže najít stopy, vyřešit hádanky, prozkoumat okolí a pokusit se nenechat se zabít tím děsivým chlápkem v plynové masce. Z traileru se zdá, že kamera vám umožní vidět věci, které tam zdánlivě nejsou, a hádanky zřejmě zahrnují letopočty, které se objevují načmárané na předmětech nebo jinde zobrazené. Možná tyto letopočty představují každý úspěšný rituál?

Madison se letos objeví na Steamu a příští rok na konzolích.

Toto je pouze první část z Future Game Show. Druhou část najdete zde.