V první části přehledu z Future Games Show v rámci Gamescomu jsme se podívali na několik zajímavých her. Tím to ale nekončí. Je tady další nášup a i tentokrát některé tituly stojí za pozornost.

Pokud jste fanoušci H. P. Lovecrafta a jeho kosmického hororu, tak byste si neměli nechat ujít akční RPG Dolmen. Tento titul, na kterém pracuje studio Massive Work, vás zavede do sci-fi světa, který je plný kosmických bytostí, které by vás nejraději viděly mrtvého. Abyste se nestali svačinkou těchto zplozenců z hvězd, budete muset plně ovládnout soubojový systém využívající zbraně na blízko i na dálku.

Do chaosu ovládajícího mimozemský svět známý jako Revion Prime se budete moci ponořit již v roce 2022 a to na PC, PS4, PS5, Xboxu One a Xboxu Series X/S.

Dalším akčním RPG titulem z Future Games Show je Soulstice. Nový trailer přibližuje jak děj, tak ústřední duo. Briar a Lute jsou sestry, které se spojily v jednu bytost, chiméru, což je živá zbraň, jež je jedinou nadějí, jak zbavit království Keidas démonické invaze. Obě postavy namluvila Stefanie Joosten, která je známá především díky roli Quiet v Metal Gear Solid 5.

Zatímco Briar je mlčenlivá bojovnice, Lute je duch, který se vznáší po jejím boku, a vy budete využívat odlišných schopností každé ze sester při boji s mnoha nechutnými stvořeními, která napadají Keidas.

Vydání se očekává v roce 2022 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Core Keeper působí dojmem Stardew Valley a odhaluje datum spuštění early access verze na Steamu. Stane se tak koncem tohoto roku.

Tato indie sandboxová adventura je částečně Stardew Valley a částečně Spelunky, protože vaše postava je uvězněna v podzemí a snaží se objevit tajemnou relikvii. Přežít a prosperovat budete moci díky Jádru, které pohání vaši podzemní usedlost, zatímco se budete prohrabávat jeskyněmi a propastmi, abyste vytěžili suroviny, které vám pomohou ji pohánět.

Hrát budete moci sami, nebo si naverbovat až sedm dalších hráčů, kteří vám mohou řešit výzvy, jež vám procedurálně generovaný svět přichystá.

V DokeV na vás čeká dobrodružství, ve kterém budete sbírat roztodivná stvoření, která vám na první pohled můžou připomínat Pokémony. Zde se jim ale říká Dokebi a jedná se o stvoření, která jsou inspirována tradičním korejským folklorem. Čeká na vás hra s unikátním vizuálem a jedno velké dobrodružství s přáteli v ještě větším světě, v němž je neustále co objevovat. Tento svět budete moci prozkoumávat pěšky, na surfu, skateboardu, slunečníku či dalších různorodých vozidlech.

DokeV dorazí v průběhu příštího roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

23. 9. po roce v předběžném přístupu vyjde plná verze Medieval Dynasty. Tahle unikátní středověká survival akce si získala srdce nejednoho hráče, na Steamu má velmi kladné hodnocení a zve všechny další do období středověku v Evropě, kdy kolem váš zuří vojenský konflikt. Vy se stanete mladým mužem, jenž se rozhodl utéct před válkou a být vůdcem komunity – zakladatelem dynastie. Budete muset stavět, ovládat dovednosti, lovit potravu, shánět suroviny, vyrábět řemesla a mnoho dalšího, abyste kolem sebe vytvořili rušnou vesnici.

Jak naznačuje trailer, nebude snadné přežít a prosperovat jako mladík ve středověku, ale uspokojení, které získáte po vynaložení času na vybudování a rozvoj komunity, rodiny, a nakonec i dynastie, bude stát za tu námahu. Jen se snažte, aby vás během vašeho vzestupu na vrchol nesežral vlk nebo medvěd.

Pojďme pod vodu. V Maneater: Truth Quest vyplouvá smrtící žralok. Nový trailer nám ukazuje temný svět konspiračních teorií, jímž se budeme probírat. Dorazí už 31. 8. na PC i konzole.

Do pražských ulic v battle royale hře Vampire: The Masquerade – Bloodhunt se v rámci předběžného přístupu pustíte již 7. 9., ovšem ještě než se vrhnete do akce, určitě budete chtít omrknout battle pass, který vývojáři pro hru dnes oznámili. V něm na vás čeká spousta customizací pro vaši postavu, herní měna a také XP Boost. Upravování postavy bude opravdu hodně detailní, jelikož na vás kromě klasických skinů čekají různé účesy, tetování, piercingy a další.

Se spuštěním předběžného přístupu do Vampire: The Masquerade – Bloodhunt dorazí také příběh, který bude rozdělen na dvě části, a postupem času se bude nadále rozvíjet.

Na začátku letošního roku vydalo animační studio Cyber Sheep Film pilotní epizodu pro svůj animák Noguchi’s Bell. Ten má dvacet minut a byl kompletně vytvořen v PlayStation hře Dreams. Zdá se, že pilotní epizoda sklidila úspěch, jelikož během Future Games Show Cyber Sheep Film oznámilo, že pro zbylé epizody spouští kampaň na Kickstarteru. Příběh seriálu se točí okolo mladého samuraje Noguchiho Michia, který se setká s podivným prodejcem ramenu, zatímco hledá slavného samurajského mistra.

Druhou epizodu bychom měli očekávat až v roce 2022, ovšem pokud bude vybráno dost peněz, měla by nová epizoda vycházet každé čtyři až pět měsíců.

Serial Cleaners má nové datum vydání. Do akčního hlavolamu se hráči pustí na začátku roku 2022 na PC, PS4, PS5, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One a Nintendo Switch. Svět hry je inspirován 90. lety.

Tvůrce Kerbal Space Programu představil Balsa Model Flight Simulator. Ve hře budete moci stavět, létat a bojovat s vlastními modely letadel. Na Steamu můžete zažádat o přístup do testovací verze a pomoci s vývojem.

Je nejvyšší čas zachránit celé krysí království. Váš dědeček král Rattus ukončil svou vládu a vy, princ Redgi, jste jedinou nadějí na záchranu království před Greenwartem a jeho Žabím klanem. Hádáte správně. Nejedná se o nic jiného než nový trailer na 2D akční RPG Tails of Iron. V něm, kromě bližšího pohledu na krysí království, můžete vidět surovost a brutalitu samotného bojového systému.

Tails of Iron vychází již za pár týdnů, přesněji 17. 9. na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.

Studio Trepang ve spolupráci s Team17 na rok 2022 pro PC chystá střílečku Trepang2.

Série Gungrave se po několika letech vrátí zpět na naše obrazovky tentokrát s podtitulem G.O.R.E. Na letošní Future Games Show se totiž objevil CGI trailer oznamují návrat této několik let staré série. V něm se ukazuje hlavní postava série Grave, který po svém probuzení rovnou rozsévá smrt. Nic jiného bychom od něj ani nechtěli, jelikož to dělá dost stylově.

Gungrave: G.O.R.E. dorazí v průběhu příštího roku na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.