Společnost Electronic Arts uvede nástupce fotbalové hry FIFA 23 na trh 29. 9. letošního roku pod názvem EA Sports FC 24. Je o tom přesvědčen známý leaker a dataminer billbil-kun, jenž často předčasně informuje o hrách, které nejsou ještě oznámeny. Mimo jiné psal také o WRC 23 od Codemasters.

EA od letošního roku nemůže využívat název FIFA, protože odmítla podepsat novou dohodu s Mezinárodní fotbalovou asociací. Ta dle všeho chtěla za licenci více peněz (prý miliardu dolarů za čtyři roky) a nejspíš měla i další podmínky. EA ušetřené peníze investuje do reklamy. Mimo jiné jsme včera informovali, že se stala hlavním sponzorem dvou nejvyšších fotbalových lig ve Španělsku a přejmenovala je na LaLiga EA Sports a LaLiga HyperMotion.

EA Sports FC 24 se má dle billbil-kuna prodávat ve standardní a Ultimate edici, stejně jako tomu bylo v případě FIFA 23. Ultimate edice má zahrnout dřívější přístup do hry. Zatímco u FIFA 23 to byly 3 dny, tak nyní to má být týden. Předplatitelé EA Play si budou moci ve stejný den zahrát 10hodinovou zkušební verzi.

Dle všeho byla uzavřená beta EA Sports FC 24 nahraná na servery Xbox Store, nacházet se tam má nejen ve verzi pro Xbox Series X/S (41,57 GB), ale také pro Xbox One (39,23 GB), informuje twitterový účet Aggiornamenti Lumia. Tím pádem by měl letošní fotbal vyjít také na předešlou generaci konzolí. To bude pro některé hráče zklamání. Na druhou stranu u EA je běžné, že na moderní konzole vydává lepší verzi, zatímco na staré konzole a Switch horší verzi bez technologických novinek. Doufejme, že ta lepší verze bude dostupná také pro PC.

EA Sports FC 24 má před sebou těžký úkol. FIFA 23 během prvního týdne oslovila více než 10,3 milionu hráčů. Tím vytvořila rekord pro sérii. S ohledem na to se očekává větší důraz na novinky. Hra má být oznámena tento měsíc.

Gianni Infantino, prezident organizace FIFA, prohlásil, že Mezinárodní fotbalová asociace spolupracuje s řadou studií a vydavatelů. V nadcházejících letech má na různé platformy vyjít více her, které budou od sebe odlišné. Dle něj budou nejlepší e-sporty hry pro každého chlapce a dívky hry FIFA 25, 26, 27 a tak dále. To by znamenalo vynechání letošního ročníku.