Fanoušci rallye budou muset být ještě trpěliví. Oznámení WRC 23 od Codemasters se očekávalo každý den, s ohledem na údajné vydání koncem měsíce. Hra ale měla být interně odložena a nyní je její vydání plánováno před 1. 11. 2023 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Půjde tedy o další hru od Electronic Arts, která vynechá PlayStation 4 a Xbox One.

S informacemi přišel známý insider billbil-kun na serveru Dealabs, kde mluví o dalším obsahu. Prostřednictvím achievementů potvrdil systém stavby vozu. O něm už v září minulého roku mluvil insider Tom Henderson. Dočkat se máme nejen úpravy kosmetické stránky, ale hezky od základu. Proces má zahrnout hnací ústrojí s pohonem vpředu, uprostřed nebo vzadu. Dále zakoupení motoru, diferenciálu, převodovky, spojky, chladiče, odpružení, brzd či výfuku. Ceny se mají lišit v závislosti na stavu dílů – použité a mírně opotřebované budou levnější než zcela nové.

Téměř nekonečné možnosti mají být možné v úpravě karoserie. Úprav se má dočkat i interiér (volant, digitální displej, sedadla, bezpečností pásy a bezpečností klec). Vnější úpravy mají zase zahrnovat kupříkladu přední a zadní nárazník, kola, blatníky i čepy na kapotě.

Stavba rallye vozu

Billbil-kun láká také na rallye Monte Carla, Sardinie, Portugalska, Švédska, Iberie, Mexika a Estonska. Mezi automobily máme najít MINI Cooper S, Lancia Stratos, Citroën Xsara WRC a SUBARU Impreza 1995. Mezi režimy nemá chybět klasická kariéra, šampionát a časovka, stejně tak multiplayer.

Blíže nepopsaný je také mód Moments. Předpokládá se inspirace u stejnojmenného režimu z FIFA 23, jenž hráčům umožňuje účastnit se výzev a odemykat herní předměty a balíčky. Zmiňují se ještě lekce řízení v rallye škole.

Uvidíme, co se vyplní. WRC 23 má mít základy ze zrušeného DiRT Rally 3.0 a vyjít ve standardní edici se základní hrou a Champions Edition s obsahem první až páté sezóny. Půjde o dodatečné balíčky s novými rallye, případně vozy.

Společnost Codemasters získala licenci na WRC od letošního roku, do té doby ji mělo vydavatelství Nacon, které nechalo WRC vyrábět ve studiu KT Racing. Jejich poslední díl s názvem WRC Generations dorazil loni.