Po téměř 30 letech končí partnerství mezi Electronic Arts a organizací FIFA. Loňská FIFA 23 byla poslední hrou od EA Sports s tímto názvem. Letos společnost svou fotbalovou sérii přejmenuje na EA Sports FC. Nová éra má začít v červenci 2023.

Prezident FIFA Gianni Infantino krátce po svém znovuzvolení prohlásil, že nové hry FIFA budou nejlepší e-hry pro každého chlapce a dívku. Konkrétně mluvil o dílech FIFA 25, 26, 27 a tak dále. Tím naznačil, že letos žádná FIFA nebude.

Označení e-game se moc nepoužívá, s největší pravděpodobností tím prezident FIFA myslel elektronické hry.

V současné době nevíme, kdo má vývoj projektu na starost. Ke stálícím od EA Sports a Konami (eFootball) se přidá minimálně UFL. Další podrobnosti se o plánech mezinárodní federace fotbalových asociací máme dozvědět velmi brzy.

Už loni Infantino prohlašoval, že jediné autentické, skutečné hry, které nesou název FIFA, budou pro hráče a fotbalové fanoušky ty nejlepší. Ovšem loni oznámené čtyři tituly využívající Web 3.0 blockchain jsou pravým opakem.

Pro Electronic Arts se toho ale moc nemění, nadále má k dispozici známé licence, takže může mít ve hře více než 700 týmů a 30 lig.