Pro Electronic Arts je to velká událost. Vždyť se značkou FIFA byla její sportovní divize spjata téměř 30 let. Teď tohle spojení končí a EA si jde vlastní cestou. Tahle cesta bude pravděpodobně dlouhá a trnitá, ale v EA si věří a věří, že dokážou prorazit i s vlastní značkou. Ta se jmenuje EA Sports FC a dnes se představila světu.

EA Sports FC je v tiskové zprávě popisována jako platforma pro vytváření, inovaci a rozvoj nových fotbalových zážitků, která spojuje stovky milionů fanoušků prostřednictvím konzolových, mobilních, online a esportových produktů.

EA Sports FC se má stát symbolem pro sport, symbolem pro inovace a změny. „Nemůžeme se dočkat až našim fanouškům v červenci ukážeme více o budoucnosti,“ stanovil měsíc představení šéf značky Nick Wlodyka. Zatím si musíme vystačit s logem ve tvaru trojúhelníku. Ten má symbolizovat DNA fotbalových zážitků EA Sports.

V Electronic Arts na podporu EA Sports FC chystají masivní marketingovou kampaň. Značka EA Sports FC se objeví ve více než 100 zápasech v největších světových ligách, včetně Premier League, LaLiga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1, WSL, NWSL a CONMEBO. Zkrátka aby každý věděl, co znamená EA Sports FC. Na konkrétní detaily si ale musíme ještě počkat. Jisté je, že vývojáři se nadále budou opírat o licencované fotbalové ligy, týmy, hráče a stadiony, aby přinesli hráčům komplexní zážitek.

Když se EA rozcházela s Mezinárodní federací fotbalových asociací, vzkázala hráčům, že teď jsou její tvůrci volní a mohou udělat to, co dříve nemohli. Tak uvidíme, co přesně to bude. Doufejme, že v EA si uvědomují, že první dojem je jen jeden!

Mezitím FIFA vyhrožuje, že pouze fotbalová hra nesoucí název FIFA bude tou nejlepší na světě. Zatím ale federace nepředstavila partnera, který bude velké fotbalové hry s licencí FIFA vyvíjet a vydávat. V současné době má větší šanci zaujmout fotbalová hra UFL.

Na příchod EA Sports FC upozorňují i oficiální kanály Xboxu, PlayStationu a Nintenda: