Dobré ráno. Guerrilla Games se zaměřují na Horizon Forbidden West. Hra v otevřeném světě od tvůrců Nioh a Ninja Gaiden. Další stroje do Farming Simulatoru 19. Dva tituly pro Nintendo Switch.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- V nizozemském studiu Guerrilla Games se zaměřují na Horizon Forbidden West. Pokračování akční adventury má vyjít v letošním roce na PS5 a PS4. Z toho důvodu bude vydáváno méně oprav pro PC verzi Horizon Zero Dawn Complete Edition. Včera zrovna dorazila aktualizace 1.10, jež vylepšuje grafiku a opravuje další chyby. Plus se tvůrci postarali o vylepšení výkonu hry.

- Fumihiko Yasuda, šéf vývoje Nioh, z Team Ninja odhalil, že by se rád v budoucnu pokusil vytvořit hru v otevřeném světě. Umožní mu to nová generace konzolí s rychlým načítáním díky SSD disku. Je možné, že by pokračování Ninja Gaiden mělo otevřený svět? Pouze čas ukáže. Zatím ale na novém Ninja Gaiden nebo Nioh nepracují. Místo toho víme, že chystají mnoho nových titulů. To je ale vše, co Yasuda prozradil.

Přečtěte si také: Nový Indian, změna v hodnocení, Herní výzva 2021, úspěch A Way Out, problémy Overwatch 2

- The Nioh Collection se na PS5 načte za přibližně 3 sekundy po smrti hlavního hrdiny. Nioh Remastered zase běží v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Má také rozlišení 2160p a režim pro 120 snímků v rozlišení 1080p. Ve standardním režimu získáte 60 snímků a lepší grafiku v podobě stínů, odrazů a detailnějších modelů. Nioh 2 Remastered pak má jen vyšší rozlišení textur. U Nioh Remastered jsou potvrzeny ještě adaptivní spouště pro zbraně (například luk) a haptická odezva pro různé bojové akce.

- Do Fortnite míří známé fotbalové kluby v rámci speciálních skinů. Své postavy budete moci obléct do dresů 26 fotbalových týmů, včetně významných celků jako jsou Man City, Juventus, AC Milan, Inter Milan, West Ham United FC, Sevilla FC, FC Schalke 04 nebo Celtic FC. Dnes navíc startuje turnaj The Pelé Cup, v němž můžete některé z těchto skinů vyhrát. V sobotu se začnou prodávat v in-game obchodě Fortnite.

- Rust má nový rekord v počtu hráčů. Před několika dny hrálo survival souběžně 245 243 hráčů. Přitom v roce 2020 se nejvíce objevilo 76 000 a 120 000 hráčů. Jak vidno, Rustu se nadále daří. V jednu chvíli byla hra druhou nejprodávanější na Steamu a překonala i Cyberpunk 2077. Rust také čeká příchod na konzole PlayStation 4 a Xbox One.

- Ve světě PlayerUnknown's Battlegrounds vznikají dvě nové hry. První projekt vyjde v roce 2021 a soustředí se na battle royale na mobilech/tabletech. Možná použije mechaniku prvního PUBG. Druhý projekt má debutovat v roce 2022 na PC a nespecifikovaných konzolích. Pravděpodobně bude větší. Informace prozradil Kim Chang-Han, kreativní ředitel firmy Krafton. Tato holdingová společnost dohlíží na řadu studií, včetně PUBG Corporation a Striking Distance, vývojáře hororu The Callisto Protocol.

Přečtěte si také: DLC pro Cyberpunk 2077 se zřejmě trochu opozdí

- Fanoušci Farming Simulator 19 se 26. 1. mohou na PC, Mac, PS4 a Xboxu One těšit na rozšiřující balíček GRIMME. Ten přidává nástroje a stroje od mezinárodního výrobce zemědělských strojů, který se zaměřuje zejména na oblast brambor. Celkem půjde o 14 strojů, včetně vyorávače brambor a sázecích strojů, dopravních pásů a přívěsů.

- EA může pokračovat v portu svých her na Nintendo Switch. Obchod GameFly nedávno uváděl Switch verzi Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville. Údajně má vyjít 19. 3. letošního roku v kompletní edici. Zajímavé je, že taková edice na PC, PS4 nebo Xboxu One neexistuje. S největší pravděpodobností zahrne řadu kosmetických bonusů.

- Co je jisté, tak je příchod Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning pro Nintendo Switch. Singleplayerové akční RPG si budete moci zahrát od 16. 3. 2021. Součástí budou i tři doplňky: Teeth of Naros, Legend of Dead Kel a sada Weapons and Armor.