Dlouhé čekání na nové informace o Alan Wake 2 vytváří prostor pro spekulace. Ty jsou od problémů ve vývoji až po nepříjemný odklad. Finské studio Remedy však ujišťuje, že se drží plánu a očekávané pokračování akčního thrilleru je nadále v plánu na rok 2023.

Toto ujištění zaznělo při brífinku k výsledkům hospodaření firmy. Podle slov generálního ředitele Tera Virtala je před nimi ještě hodně práce, ale uživatelské testování a zpětná vazba, kterou získávají, je povzbudivá.

„Poté, co jsme viděli, jak se jednotlivé prvky ve hře propojují, jsme přesvědčeni, že vydáme skvělý titul,“ dodal šéf Remedy.

Alan Wake 2 je jednou z pěti her, kterou v Remedy připravují. Mezi další patří remaky prvního a druhého dílu série Max Payne ve spolupráci s Rockstar Games. Finské studio uvedlo, že vývoj těchto společných projektů pokračuje a Remedy využívá výrobní a technologické synergie napříč všemi svými připravovanými tituly.

Kooperativní spin-off Controlu s označením Codename Condor je ve fázi proof-of-concept, kdy se testují koncepty a tým experimentuje a definuje hlavní mechanismy. Tým dostává potřebný čas na rozpracování řady důležitých prvků designu a dokončení klíčových pilířů, než projekt přejde do další fáze vývoje.

O něco dál se nachází Codename Heron, větší projekt z universa Controlu. Má se za to, že jde o plnohodnotné pokračování. U něž se po úspěšné počáteční fázi vývoje zvětšuje tým. Tady vedení Remedy dodalo, že se jedná o hru Control s větším rozpočtem.

Poslední oficiálně vyvíjenou hrou je bezplatná kooperativní multiplayerová akce Vanguard, která vzniká ve spolupráci s Tencentem. Ta je nadále ve fázi prototypu, a proto se bude tým rozšiřovat až v roce 2023.

Vanguard podle Remedy nabídne bohatý svět a nové prvky, díky nimž se odliší od ostatních multiplayerových her. Tvůrci se chtějí ujistit, že se všechny prvky správně spojí dohromady. Až potom přejdou do další fáze vývoje.

Teď už k finančním výsledkům. Společnost Remedy vydělala v období od července do září letošního roku 7,9 milionu eur, přičemž 95 % vyhrazených investičních prostředků bylo použito na Alan Wake 2 a remake Max Payne 1 a 2, což jsou hlavní projekty, které v současnosti vyvíjí.