Pokud někdo očekával, že si brzy zahraje Dragon Age: Dreadwolf a Skate, tak ho musíme zklamat. V nejnovější finanční zprávě na nadcházející rok o nich není jediné slovo. EA s nimi tak počítá nejdříve od 1. 4. 2024. Místo toho do konce března 2024 vydá dva dosud neoznámené projekty. Jedním je něco od EA Sports (dle insidera Toma Hendersona je to nový díl EA Sports UFC) a druhou závodní titul, což bude pravděpodobně WRC od Codemasters.

Už na začátku letošního roku, když unikly záběry z hraní Dragon Age: Dreadwolf, tak Henderson tvrdil, že vydání hry může být víc vzdálené, než se v tuto chvíli může zdát.

V případě Skate probíhá testování PC verze, brzy by se měly přidat i konzolové verze. Plná hra poté bude free-to-play.

Tady je harmonogram EA:

Q2 2023

Q3 2023

Q4 2023

  • NHL 24 (bez přesného data)

Co se budoucnosti týče, EA chce dát svým týmům více času a zaměřit se na hry jako platformu. Od této změny si generální ředitel Andrew Wilson slibuje lepší kvalitu hotových titulů a vytvoření zážitků, které si hráči budou užívat po dlouhou dobu.

Zároveň EA nehodlá opustit singleplayerová dobrodružství. Do vývoje těchto projektů, jako je nedávno uvedená akční adventura Star Wars Jedi: Survivor od studia Respawn, půjde číst finančních prostředků. Cílem je vytvářet interaktivní příběhy ve stylu blockbusterů.