Fallout 76 bude samozřejmě plně v provozu i v průběhu letošního roku, a tak vývojáři ze studia Bethesda Game Studios odhalili první zběžné plány na jednotlivá roční období. Bohužel se však zdá, že letos bude třeba zapomenout na rozšíření úkolů pro jednoho hráče po vzoru přídavků Steel Dawn a Steel Reign. Přestože se tyto expanze odehrávají ve standardním online světě a prostředí Falloutu 76, povahou úkolů, rozsahem a zaměřením na příběh dost připomínaly tradiční DLC pro singleplayerové hry ze série Fallout. Poslední dobou ale hře dominují Public Eventy namísto tradičních questů a nejinak tomu bude i během následujících měsíců.

Už na jaře, tedy za několik týdnů, Fallout 76 obohatí Invaders From Beyond se zaměřením na dříve oznámenou invazi mimozemšťanů. S nimi se budete moci setkat v nových Public Eventech a při náhodných setkáních (třetího druhu). Dojde také na aktualizaci systému Fallout Worlds, kdy bude možné na modifikovaných serverech plnit výzvy a získávat SCORE, a na zahájení osmé sezóny s názvem A Better Life Underground.

Než popadnete vidle v rozhořčení z toho, že Fallout 76 nadělal už tak dost problémů a že mimozemšťané už jsou vážně vrchol, je třeba připomenout, že v novodobé sérii Fallout jsme se s nimi již setkali. Konkrétně v DLC Mothership Zeta pro Fallout 3, přičemž stopy po návštěvnících z vesmíru obsahuje také základní Fallout 3 i Fallout 4. Nyní se tak tito emzáci rozhodli navštívit Appalachii. Jen je opravdu škoda, že kolem nich není vystavěna nějaká nová úkolová linka.

V létě budou následovat další Public Eventy v rámci rozšíření nazvaného Test Your Metal, včetně akce zaměřené na boje v aréně proti robotům. Počítá se také s vylepšením postupu v sezóně v rámci nepopulárního předplatného Fallout 1st a se zcela novou sezónou.

Na podzim se konečně objeví nejen další sezóna, ale také očekávaný režim Expeditions, který byl odhalen loni v létě na výstavě E3. Expeditions: The Pitt nabídne hráčům Falloutu 76 možnost znovu navštívit mapu válkou zničeného Pittsburghu, která byla vytvořena pro DLC The Pitt pro Fallout 3. Zatím to však nevypadá, že by bylo možné se na mapě pohybovat tak volně jako v roce 2009 (i když zdevastovaný Pittsburgh nikdy nepatřil mezi největší či nejotevřenější lokality v sérii Fallout, jde spíše o chaotickou změť užších koridorů). Vše nasvědčuje tomu, že budou hráči do staronového prostředí vysíláni na konkrétní mise, tedy expedice, a po jejich dokončení se vždy zase vrátí do Appalachie. V každém případě tvůrci lákají na nové nepřátele, odměny a NPC.

Ve znamení nových Public Eventů a další sezóny se každopádně ponesou i zimní měsíce, během nichž dorazí Nuka World on Tour. Vývojáři tedy hodlají vzít obsah a motivy nepříliš povedeného DLC Nuka-World pro Fallout 4 a využít ho při tvorbě nového obsahu, díky němuž Appalachii zpestří mobilní show inspirovaná zábavním parkem, který je postavený na značce Nuka Cola. Dojít by mělo také na nového regionálního bosse.