Už je to rok, co Sony spustila nové tarify předplatného PlayStation Plus. Dnes odhalila část her, které od 20. 6. 2023 rozšíří předplatné PlayStation Plus Extra a Premium. Zatím je to jen 8 kousků, ale vše nasvědčuje tomu, že další společnost postupně odhalí.

V seznamu je nyní Far Cry 6 (PS4/PS5), Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge (PS4/PS5), čerstvá novinka Rogue Legacy 2 (PS4/PS5), Inscryption (PS4/PS5), Soulstice (PS5), Tacoma (PS4), Deus Ex: Mankind Divided (PS4) a Killing Floor 2 (PS4).

Plus v Game Trial bude WWE 2K23 (PS4).

Spekuluje se, že dorazí ještě dětské hry Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay a My Friend Peppa Pig, MX vs. ATV Legends, The Talos Principle Deluxe Edition nebo ELEX II.

Připomínáme ještě hry, které si během června můžete přidat do digitální knihovničky: NBA 2K23 (PS5, PS4), Jurassic World Evolution 2 (PS5, PS4) a Trek to Yomi (PS5, PS4).

TEST CLOUDOVÉHO STREAMOVÁNÍ PRO PS5 HRY

U příležitosti prvního výročí ser Sony pochlubila, že testuje cloudové streamování PlayStation 5 her. Jde o tituly z katalogu her v předplatném PS Plus Premium, Game Trials i podporovaných digitálních titulů, které hráč vlastní.

Cloudové streamování bude dostupné pouze pro PS Plus Premium a umožní vám si na PS5 rychleji vyzkoušet hry z katalogu. Nebude nutné je stahovat do konzole.

„Jsme přesvědčeni, že pro členy Premium je důležité, aby mohli hrát co nejvíce her prostřednictvím cloudového streamingu,“ uvedl generální ředitel Sony Nick Maquire. V současné době lze streamovat vybrané hry z PS3, PS4 a klasických kousků.

„Jsme stále v rané fázi a nemohu se dočkat, až se s vámi podělíme o další podrobnosti, včetně data spuštění,“ dodal Maquire.

OSLAVY VÝROČÍ

Všichni členové PlayStation Plus mají na e-mail obdrží voucher s avatary z některých oblíbených her, které jsou v nabídce PS Plus. Kód bude možné uplatnit od 20. 6. do 30. 6.

Součástí je ještě kampaň PlayStation Stars, jež poběží také v těchto 10 dnech a umožní vám získat digitální sběratelské předměty za to, že si zahrajete vybrané tituly z PS Plus. Podrobnosti budou teprve oznámeny.

O víkendu od 24. do konce 25. 6. bude ještě online multiplayer pro všechny, tedy nebude potřeba PlayStation Plus.