Máme tady čerstvé drby z videoherního světa ze „zeleného“ a „modrého“ tábora. Začneme u zelených.

- Minulý týden na počítače a konzole Xbox Series X/S vyšlo dlouho očekávané akční dobrodružství Senua's Saga: Hellblade 2. Kvůli zařazení do předplatného Game Pass se sice moc dobře neprodává. To ale Microsoftu dle všeho nevadí.

V době vydání novinář Jez Corden ujistil hráče, že Ninja Theory nehrozí zánik jako studiím Arkane Austin (Redfall) a Tango Gameworks (Hi-Fi Rush). Místo toho měl Microsoft dát zelenou novému projektu, který nemá být dříve představený Project Mara.

Co to tedy je? Insider Gaz nově navázal na slova Cordena a tvrdí, že v Ninja Theory chystají Hellblade 3. Pokud je to pravda, třetí dobrodružství keltské válečnice bychom si mohli zahrát za zhruba tři až čtyři roky. V současné době by mělo být v předprodukci.

- Teď do tábora modrých. O brzkém potvrzení PC verze God of War Ragnarök se psalo už před deseti dny. S informací přišel známý a důvěryhodný insider billbil-kun. Ten tvrdil, že PC verze druhého severského dobrodružství Krata a jeho syna bude potvrzeno ještě tento měsíc.

Billbil-kun teď zareagoval na vlastní tweet z 10. 5. a napsal, že oznámení PC portu je ještě blíže.