Experimentální projekt od tvůrců Hellblade s pracovním názvem Project Mara byl představen před rokem. Po dvanácti měsících se o zkoumání nových způsobů ve vyprávění příběhů dozvídáme nové informace. Studio Ninja Theory se snaží vytvořit titul, který předčí hry i filmy. Nabídnout má realistický a důvěryhodný duševní teror.

Nové informace pramení z vývojářského deníku (výše). Vývojáři pojednávají o novém procesu tvorby her, který je základem pro vytváření všech současných i budoucích titulů studia.

Přečtěte si také: Microsoft připomíná exkluzivity Xboxu na letošní rok

Project Mara je pro ně speciálním projektem, u kterého se pokouší dělat spoustu věcí jinak. Jednou takovou zvláštností je, že se vše bude odehrávat na jednom jediném místě. Tímto místem je skutečný byt, který Ninja Theory přenášejí do hry s důrazem na detail. Ten vedoucí studia Tameem Antoniades definuje jako posedlý. Na obrázcích si můžete prohlédnout rozdíly mezi skutečným bytem a jeho digitální kopií.

„Snažíme se vytvořit zážitek, který bude skutečný,“ dodává s tím, že tento zážitek má být jiný než při hraní her nebo sledování filmů.

Kromě Project Mara pracují v Ninja Theory ještě na Senua’s Saga: Hellblade 2 a The Insight Project. Britskou firmu v roce 2018 koupil Microsoft a přidal do své divize Xbox Game Studios.