Včera k večeru studio Ninja Theory adresovalo komunitě vzkaz. Vedoucí týmu Dom Metthews v něm děkuje fanouškům za podporu při práci na Senua's Saga: Hellblade 2 a užívá si, že se hráči na pokračování cesty keltské válečnice těší.

„Upřímně doufám, že až si zahrajete druhou kapitolu Senuina příběhu, znovu najdete to známé pouto a že si k Senue a jejímu světu najde cestu i mnoho dalších lidí. Tvorba videoher je obtížná. Stejně jako Senuu nás jako tým hnalo přesvědčení splnit naše poslání: vytvořit hru, která vás zavede do Senuina světa a na cestu, která vás nechá přemýšlet a cítit. Věřím, že jsme svého cíle dosáhli, a doufám, že se mnou budete souhlasit. Jsem velmi hrdý na hru, na náš tým i na vás, naše fanoušky, kteří jste nás na této magické cestě podpořili,“ dodal Dom Metthews.

Někteří se nemohou zbavit dojmu, že dopis působí jako rozloučení. Přece jen, Microsoft v minulých týdnech zavřel studia Arkane Austin a Tango Gameworks a údajně chystá další propouštění ve své videoherní divizi. Nic takové ale Ninja Theory hrozit nemá. Jez Corden z Windows Central se snaží fanoušky uklidnit. Podle jeho informací dostal nový projekt Ninja Theory od Microsoftu zelenou. Nemá jít ale o dříve představený Project Mara. O něm už jsme dlouho neslyšeli.

Project Mara byl oznámen v roce 2020 jako experimentální projekt. Tým v Ninja Theory se snažil vytvořit titul, který předčí hry i filmy. Nabídnout měl realistický a důvěryhodný duševní teror. Odehrávat se měl na jednom místě: ve skutečném bytě, který vývojáři měli přenést do hry s důrazem na detail. Ten vedoucí studia Tameem Antoniades definoval jako posedlý.

„Snažíme se vytvořit zážitek, který bude skutečný,“ dodal v roce 2021 s tím, že tento zážitek má být jiný než při hraní her nebo sledování filmů. Od té doby se ale hodně změnilo. Mimo jiné Antoniades odešel z Ninja Theory. Byl kreativním ředitelem, šéfem studia a jeho zakladatelem. Potichu odešel před několika lety. Je tak otázkou, co je s projektem Mara nyní.

Senua's Saga: Hellblade 2 vychází dnes s českými titulky na PC a Xbox Series X/S. Hra se odemkne v 10:00 středoevropského času. Ve stejnou dobu vám přineseme recenzi.