Sony nehodlá s hrami pro počítače zpomalit. Po Horizon Forbidden West a Ghost of Tsushima (vyjde 16. 5.) se máme dočkat druhého severského dobrodružství Krata a jeho syna. Oblíbená exkluzivita PlayStationu má být oznámena brzy.

S informací přišel známý a důvěryhodný insider billbil-kun. Tvrdí, že PC verze God of War Ragnarök bude potvrzena ještě tento měsíc. Datum vydání je ale neznáme.

Hra původně vyšla v listopadu 2022 na PS4 a PS5. Bezplatné rozšíření Valhalla následovalo v prosinci loňského roku. Valhalla se zaměřuje na souboje a mísí je s novými, experimentálními prvky inspirovanými žánrem roguelite. Každý pokus ve Valhalle vás má povzbudit k tomu, abyste ovládli různé aspekty Kratova arzenálu, přičemž budete čelit nepřátelům a cestou vás čeká několik překvapení.

V listopadu 2023 bylo oznámeno překonání hranice 15 milionů prodaných kusů. Hra má české titulky. God of War se na PC podívalo v lednu 2022 a má velmi pozitivní uživatelské recenze.

Očekává se rovněž PC verze The Last of Us Part 2 Remastered.

Připomeňme, že se už delší dobu spekuluje o přípravě PlayStation Showcase. Prezentace údajně proběhne tento měsíc a objeví se na ní mimo jiné Silent Hill 2 Remake. Měli bychom se dozvědět datum vydání. Nicméně, je méně pravděpodobné, že by se oznámení PC portu objevilo právě tam.

V naší recenzi se o hře dočtete: God of War Ragnarök je kulminací všeho, co se vývojáři v Santa Monica Studio za celá léta naučili. Spojili dohromady vše, co umí nejlépe: výborný design postav, nádherné vykreslení lokací a převyprávění mytologie, kreativní arénové souboje okořeněné o pestrou paletu dovedností, přepínání mezi postavami, to vše ve filmovém stylu vyprávějící rodinný příběh, který byste od série vlastně nečekali. Takové spojení talentů zvládne v herním světě jen opravdu málokdo. Ať už svou stylizací, tak technologickým zpracováním se jedná o špičku herního průmyslu.