Nedávný únik z databáze GeForce Now směřoval Hogwarts Legacy k vydání 8. 3. 2022. Jak se ale nyní ukazuje, akční RPG ze světa Harryho Pottera takhle brzy čekat nemáme.

V lednu letošního roku pro fanoušky čar a kouzel přišla studená sprcha. Hogwarts Legacy bylo odloženo až na rok 2022. Fanoušci celou dobu doufali, že do příběhu odehrávajícím se na konci 19. století v Bradavicích (před Harrym Potterem) se budou moci ponořit na začátku nadcházejícího roku. Jak se ale nyní zdá, čekání bude o něco delší.

Nadále platí vydání v roce 2022 pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Vypadá to ale spíše na jeho druhou polovinu. Generální ředitelka společnosti Warner Bros., Rachel Wakley, totiž v rozhovoru pro časopis Toy World zdůraznila, že nejprve uvidíme film Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství, takže hra od Avalanche Software dorazí až v následujících měsících.

Vzhledem k tomu, že Hogwarts Legacy je velkou hrou a Warner Bros. očekává velké prodeje, lze předpokládat, že titul nevydá během letních prázdnin, kdy se obvykle méně hraje. V úvahu tedy přichází konec dubna (film má premiéru 8. 4.), během května a potom až po prázdninách před Vánoci, tedy září až listopadu, kdy se na trh uvádějí největší pecky, alespoň co se týče rozpočtu na vývoj/marketing a očekávání vydavatele.

Nesmíme také zapomenout, že Warner Bros. na rok 2022 chystá další tituly, jmenovitě Gotham Knights na jaro a Suicide Squad: Kill the Justice League s ještě neurčeným termínem. Jistě nebude společnost chtít, aby jednotlivé hry soupeřily vzájemně o hráče.

Chytřejší zřejmě budeme koncem roku, na The Game Awards (10. 12. 2021) se očekává nový trailer.

Hogwarts Legacy nás zavede do otevřeného světa, akční RPG je určeno pro jednoho hráče a odehrává se v kouzelnickém světě z 19. století. Vžijeme se do studenta Bradavické školy čar a kouzel. Svého hrdinu si sami vytvoříme a vydáme se s ním na nebezpečnou cestu, abychom odhalili skrytou pravdu o kouzelnickém světě ještě před příběhem Harryho Pottera. Těšit se máme na strhující magii, rozvíjení schopností, ovládání mocných kouzel, zdokonalování bojových dovedností a na výběr společníků, kteří nám pomohou čelit smrtícím nepřátelům. Některé mise mají vyžadovat obtížná rozhodnutí, jež určí, za čím stojíme.