Dobré ráno. Conan Chop Chop není vtip. Dying Light míří na Switch. Bude Rainbow Six Siege free-to-play? Významné rozšíření World of Warships. Fanouškovský trailer na remaster NFS: Underground 2.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Přinášíme vám to nejzajímavější z herního světa v jenom článku - v době léta v nepravidelném formátu.

- Conan Chop Chop není žádný aprílový vtípek, ujišťuje společnost Funcom, která tuhle akční adventuru s roguelike prvky chystá pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Vývojáři akorát potřebují více času, testování mezi hráči odhalilo další potenciál pro vylepšení hratelnosti. Hra je tedy odložena, ale pozitiva převažují nad negativy, stejně jako předešlý odklad kvůli přidání online režimu pro více hráčů. Nové datum jsme se nedozvěděli.

Přečtěte si také: Hry jsou pro každého, odklad Warhammer 40 000: Darktide, Skate 4 má čas

- Sony udělala obrovskou strategickou chybu, když se nezúčastnila E3, myslí si analytik Michael Pachter ze společnosti Wedbush a doufá, že se příští rok PlayStation na E3 vrátí. Pachter uvedl, že společnost ušetřila 20 milionů dolarů, což je obrovská částka, za kterou si ale nemůžete koupit takové množství pokrytí jako nabízí E3.

- Společnost 2K Games potichu a bez předešlého oznámení spustila mobilní spin-off úspěšné tahové strategie XCOM. Hra XCOM Legends je v současné době dostupná pro vybrané oblasti. Vývoj mělo na starost studio Iridium Starfish, které bylo založeno teprve v roce 2020. Podle dostupných informací je XCOM Legends tahové týmové RPG obsahující příběhovou kampaň založenou na vlnách a PvP bitvy. Z velké části se titul točí kolem odrážení mimozemské invaze. Stanete se poslední obranou lidstva a můžete si odemykat legendární hrdiny.

- Studio TiMi společnosti Tencent otevírá v Montrealu kancelář, nový tým bude pracovat na nové AAA značce s otevřeným světem. Montrealský tým je třetím týmem TiMi v Severní Americe a připojuje se k Los Angeles a Seattlu. Firma TiMi je podepsána za některými z nejpopulárnějších her na světě, včetně Call of Duty: Mobile a Honor Kings, nyní připravují Pokémon Unite.

- Rainbow Six Siege zdarma? Ubisoft nemá plány předělat hru na free-to-play model. Místo toho hledá způsoby, jak přilákat nové hráče a udržet loajální komunitu.

- Dying Light vyjde na Nintendo Switch. Předčasně unikla verze Dying Light Platinum Edition pro Switch. Hra má vyjít v říjnu a zahrne původní hru, čtyři dodatečné balíčky a 17 balíčků skinů, píše magazín ppe.pl. Uvidíme, zda obsáhne i češtinu.

Přečtěte si také: Tom Clancy's XDefiant je PvP střílečka v prostředí The Division

- V Sony vážně uvažují o využití svých známých značek z konzolí PlayStation na mobilních zařízeních. Jim Ryan, generální ředitel SIE, pro japonský časopis Famitsu řekl: „V rámci budoucích iniciativ se chystáme vytvořit mobilní hry, které by využívaly mnoho pamětihodných značek, které jsme v průběhu let vytvořili.“

- GDC 2022 se vrátí ve standardním fyzickém formátu. Game Developers Conference se má uskutečnit ve dnech od 21. do 25. 3. 2022.

- Významná aktualizace rozšiřuje Early Access verzi World of Warships o holandské křižníky. Stroje jsou dostupné zdarma, stejně jako historický přístav Rotterdam, vývojáři z Wargamingu se měli postarat o věrnou reprodukci místa z roku 1950.

Přečtěte si také: Netflix může nabídnout hry od PlayStationu?

- Ghost of Tsushima Director's Cut ve verzi pro PlayStation 5 bude vyžadovat 60 GB volného místa na disku. To je téměř dvojnásobek velikosti původní hry. Očekává se další navýšení vzhledem k day one patchi.

- Vývoj remasterované trilogie Metroid Prime je dokončen, ale Nintendo není připraveno Metroid Prime Trilogy vydat, uvedl Jeff Grubb v epizodě svého pořadu Giant Bomb Grubbsnax. Nintendo trilogii dosud neoznámilo, podle Grubba vývoj ovlivnila pandemie COVID a společnost by údajně ráda vydala trilogii blíže k vydání Metroid Prime 4.

- Po zhlédnutí fanouškovského traileru na remaster Need for Speed: Underground 2 vás možná ještě více bude mrzet, že se v EA do tohoto kroku nepustili.

Přečtěte si také: Seriál The Last of Us od HBO má ohromující rozpočet