Už zítra na PlayStation 5 a PlayStation 4 s českými titulky vychází akční adventura Horizon Forbidden West, která se odehrává ve světě, který si vzala příroda zpět. Nechybí tak bujné zalesněné džungle, spousta vysokých stromů a krásné květiny.

Společnost Sony se u této příležitosti rozhodla přispět na záchranu planety a v rámci iniciativy Play and Plant vysadí strom za každého hráče, který v Horizon Forbidden West získá určitou trofej. PlayStation podpoří také divoké louky květin v Anglii a Walesu.

Sony ve spolupráci s Arbor Day Foundation přispěje na tři projekty zalesňování ve Spojených státech amerických: Douglas County Forest, Sheep Fire Private Lands a Torreya State Park. Na těchto místech budou vysazeny stromy za odemknutí trofeje Reached the Daunt (dosáhnout Dauntu), kterou získáte na začátku hry. Čas je do 25. 3. 2022.

Odhaduje se, že k dokončení každého zalesňovacího projektu je potřeba 288 tisíc stromů. To by vzhledem k popularitě Horizon Forbidden West nemusel být velký problém. Navíc trofej získá každý hned na začátku hry, po dokončení první úrovně, která slouží jako tutoriál.

Sony nepřispěje pouze v USA. V rámci propagace hry jsou podobné ekologické projekty po celém světě. Například ve Velké Británii bude osvětlen Eden Project Biomes v Cornwallu tak, aby odrážel štítový kluzák Aloy, a v Morecamble v hrabství Lancashire bude vysázeno 12 akrů divokých květin. Zaseto bude v březnu.

Další stromy budou vysázeny ve francouzském regionu Grand Est, tentokrát jeden strom za pět odemčených trofejí.