Diablo IV využilo okurkové sezóny a zůstalo na prvním místě i měsíc po vydání. Hráči v Česku a na Slovensku se v červenci vraceli k zombie akci Dead Island 2 a zaujali je také novinky od společnosti THQ Nordic.

V žebříčku nejprodávanějších her u českého a slovenského obchodu Xzone si ďábelské Diablo 4 pohodlně udrželo svoji první pozici. Vyzdvihnout se sluší taktický RPG titul Jagged Alliance 3.

„Jde o první hru ze stáje THQ Nordic v nové krabicové podobě, která je přísně kusově limitována. Do celého světa se podívá jen 2 500 ks a každý má svoji samolepku s číslem. Tato taktika se vyplatila a po krabicové verzi skočil každý sběratel a fanoušek tahovek,“ uvádí Xzone.

Dařilo se také druhé novince v podobě kooperativní akce Remnant 2, které se po celém světě za první týden prodal milion kusů a chválí ji také Phil Spencer, šéf herní divize Microsoftu. A do žebříčku se podíval také další z řady datadisků do nesmrtelných The Sims 4 nebo limitovaná edice Cupheada. Ta obsahuje figurku Ms. Chalice.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ HRY ZA ČERVENEC 2023 U XZONE

  1. Diablo IV (PS5/PS4/Xbox)
  2. Dead Island 2 (PS5/PS4/Xbox)
  3. Jagged Alliance 3 (PC)
  4. Resident Evil 4 (2023) (PS5/PS4/Xbox)
  5. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Switch)
  6. Remnant 2 (PS5/Xbox)
  7. Cuphead – Limited Edition (PS4/Switch)
  8. Final Fantasy XVI (PS5)
  9. The Sims 4: Koňský ranč (PC)
  10. Spider-Man: Miles Morales (PS5/PS4)

PlayStation 5 se v červenci dočkal první oficiální slevy. Konzoli s mechanikou lze do konce týdne zakoupit za příjemných 10 790 Kč. První místo v žebříčku herních konzolí tak samozřejmě vede s přehledným náskokem a největším počtem prodaných kusů v letošním roce. Velmi dobře se však dařilo také Xboxu Series S, který je perfektní druhou konzolí do domácnosti nebo pro nenáročné hráče,“ reportuje Xzone.

  1. PlayStation 5 825 GB s mechanikou
  2. Nintendo Switch
  3. Xbox Series S 512 GB
  4. Konzole PlayStation 5 825 GB digitální
  5. Konzole Xbox Series X 1TB

Během července řada sbírek potemněla. Po dlouhém čekání dorazila Funko POP! figurka Wednesday Addams ze seriálového hitu od Netflixu. Wednesday zažívá ještě větší slávu než v devadesátých letech a věříme, že to nejlepší má ještě před sebou. Stejně dlouho jako na bezcitnou slečnu čekali fanoušci také na luxusní artbook The Art of God of War Ragnarök. I tady se čekání vyplatilo, kniha z produkce Dark Horse rozhodně nezklamala a nabízí perfektní insight pro fanoušky. Do první pětky se pak díky slevě vrátil Herní deník. Unikátní zápisník z produkce Xzone, kde si hráči mohou zaznamenávat své odehrané tituly.

  1. Figurka Wednesday – Wednesday Addams (Funko POP! Television 1309)
  2. Kniha The Art of God of War Ragnarök + Deluxe verze
  3. Kniha The Art of Kingdom Come: Deliverance [CZ]
  4. Herní deník 2.0 – Xzone Originals
  5. Kniha The Art of Mafia Trilogy [CZ]