Tak už to máme černé na bílém. Autoři Hogwarts Legacy aktualizovali FAQ na oficiálních stránkách a odpověděli na otázku, zda si ve hře zahrajeme famfrpál (v originále Quidditch).

Pokud jste se těšili, tak vás zklamu. Famfrpál nebude v Hogwarts Legacy hratelný. Z toho vychází, že ho budeme moci pouze sledovat, ale do boje o camrál a zlatonku se bohužel nezapojíme.

Místo toho budeme moci létat na koštěti při přesunu z jednoho místa na druhé, stejně tak při průzkumu nových a známých míst v okolí bradavického hradu. Lákavě rozhodně znějí závody na košťatech.

Aktualizované odpovědi na zvídavé otázky potvrzují nutnost činit obtížná rozhodnutí (implicitně morální), která ovlivní to, kým se v kouzelnickém světě stanete. Vývojáři ovšem upozorňují, že hra nezahrne morální systém. Dosud jsme mohli vidět, jak se hráč musí rozhodnout, zda se naučí jedno z kouzel černé magie.

Radost jistě budete mít z vynechání mikrotransakcí. Jediným dodatečným nákupem ve hře bude upgrade ze standardní edice na Deluxe edici, jež obsahuje několik dalších herních předmětů. Na druhou stranu Hogwarts Legacy je čistě dobrodružství pro jednoho hráče, nebude žádný multiplayer ani kooperace.

Hogwarts Legacy vyjde 10. 2. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Později bude následovat cloudová verze pro Nintendo Switch.