Včera večer tvůrci LEGO Star Wars: The Skywalker Saga překvapili oznámením hned šesti nových balíčků postav, které hru obohatí 1. listopadu/novembra 2022 společně s vydáním kompletní Galactic edice. Při oznámení jsme se dozvěděli pouze to, že díky novým DLC hru obohatí Cassian Andor z připravovaného seriálu Andor, Reva ze série Obi-Wan Kenobi a kapitán Rex z animovaného seriálu Star Wars: Klonové války. O několik hodin později jsme se ale dočkali kompletního seznamu obsahu Galactic edice, díky čemuž víme, na co se chystané balíčky zaměří.

Mezi DLC najdeme nejen Obi-Wan Kenobi Character Pack, Andor Character Pack a Star Wars: The Clone Wars Character Pack, ale i The Book of Boba Fett Character Pack, Star Wars: Rebels Character Pack a Summer Vacation Character Pack. Dočkáme se tudíž i postav z animovaného seriálu Star Wars: Povstalci, ze série Boba Fett: Zákon podsvětí a z letního animovaného speciálu LEGO Star Wars: Letní prázdniny, který se objevil na Disney+ teprve před několika týdny.

Zatím nevíme, jakých postav se v rámci těchto DLC konkrétně dočkáme, jisté ale je, že nebudou k dostání zdarma. Ani když vlastníte season pass s názvem Character Collection nebo Deluxe edici, která obsahuje základní LEGO Star Wars: The Skywalker Saga a Character Collection. Pokud si nekoupíte celou Galactic edici, můžete si za 14,99 amerických dolarů zakoupit Character Collection 2, která vám zajistí přístup ke všem šesti chystaným přídavkům. K dispozici bude také balík Character Collection 1 & 2 za 24,99 dolarů, a pokud si budete chtít koupit DLC jednotlivě, každý balíček vás vyjde na 2,99 dolarů.

Mnozí fanoušci, zejména vlastníci Deluxe edice, toto oznámení nepřekvapivě nepřijali příliš dobře. Nezapomínejme ale na to, že LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vydává divize Warner Bros. Games, jež rozhodně nepatří mezi vydavatele, kteří by něco udělali jen pro radost fanoušků. Stačí si vzpomenout na skutečnost, že některé z první nálože balíčků postav byly k dostání už v den vydání LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, takže byly v době uvedení základní hry na trh již dávno hotové. A přesto jste si za ně museli připlatit. Uvedení druhého season passu několik měsíců po vydání základního titulu bez jakéhokoliv předchozího upozornění je tedy v porovnání s něčím takovým vlastně jen drobná nepříjemnost.